Lekváros bukta
sponsored links
60 dkg liszt
3 dkg élesztõ
2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
4-5 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csipetnyi só
1/2 citrom reszelt héja
2,7 dl tej
2 evõkanál olvasztott margarin
sárgabarack lekvár
Mint minden kelt
tésztánál itt is fontos, hogy az a hozzávalók szobahõmérsékletûek legyenek. Az
élesztõt egy kiskanál liszttel és cukorral felfuttatjuk a langyos tejben,
majd összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgákkal, lágy margarinnal, sóval és végül a tejjel. Elõször kézzel jól
gyúrjuk át, majd a robotgép dagasztóspiráljával dagasszuk hólyagosra kb. 8-10
perc alatt. Ha túl lágy, ragadós lett a tésztánk, egy kis liszt hozzáadásával
javíthatjuk. Közepesen lágy tésztát kell, hogy ...