Lekváros bukta

2012-06-05

sponsored links


        60 dkg liszt
        3 dkg élesztõ
        2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
        4-5 evõkanál cukor
        1 csomag vaníliás cukor
        2 csipetnyi só
        1/2 citrom reszelt héja
        2,7 dl tej
        2 evõkanál olvasztott margarin
        sárgabarack lekvár

Mint minden kelt tésztánál itt is fontos, hogy az a hozzávalók szobahõmérsékletûek legyenek. Az élesztõt  egy kiskanál liszttel és cukorral felfuttatjuk a langyos tejben,  majd összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgákkal, lágy margarinnal,  sóval és végül a tejjel. Elõször kézzel jól gyúrjuk át, majd a robotgép dagasztóspiráljával dagasszuk hólyagosra kb. 8-10 perc alatt. Ha túl lágy, ragadós lett a tésztánk, egy kis liszt hozzáadásával javíthatjuk. Közepesen lágy tésztát kell, hogy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/VerusKonyhja/...

sponsored links

Keres?s