Fahéjas és kakaós csigák
sponsored links
Trollanyunál olvastam ma, hogy milyen jó dolog saját két kezünkkel a család asztalára varázsolni a friss kenyeret, pékárut, még akkor is, ha mondjuk nem jön ki olcsóbban mint a boltban vásárolt, és hát munka is van vele. Nagyon megindított, amit írt, így Abit a hónom alá kaptam és kiszaladtam a közeli lengyel boltba friss élesztõért.
Fejemben volt, hogy kenyeret sütök ma délután és Johnnak holnapra abból csomagolok szendvicset. Azután mire hazaértem, a múlt heti kakaós csigák jelentek meg lelki szemeim elõtt, és hát hogy is mondjam...nem volt az igazi. Nem adom fel egykönnyen, így ma kenyér helyett megpróbálkoztam hagyományos úton, friss élesztõvel keleszteni a csigákat. Magam dagasztottam a tésztát (nagyon izmos meló), a kenyérsütõt elõ sem vettem. Meg vagyok elégedve az eredménnyel.:-)
Mivel elsõ igazi kakaós csigáról van szó, így még mindig van mit csiszolni a külalakon, de a sütõporos változat labdába sem rúghat emellett.
Jó sok csiga lett, felét fahéjasnak, felét kakaósnak tekertem be. Jól besötétedett mire elkészült, így a fotó sem lett Tastespotting gyanús :-D De a lényeg, hogy büszke vagyok a csigáimra.
A receptet a Femina.hu-ról vettem, ezt most bemásolom ide. Rengeteg variáció létezik, különféle mennyiségekkel operálva, de szerintem ezt nyugodtan próbáljátok ki, nem lehet hibázni benne.
Hozzávalók: ...