Éljen a szotyi! Napraforgós, medvehagymás csiga
sponsored links
Rajtam kívül még hányan vettetek iskola után a sarki trafikban pirított, meleg szotyit és ültetek fel a suli melletti pirosra mázolt pad háttámlájára egy jó kis szotyihéj köpködésre? Mindenki, ugye? :))) De mi lett a jó öreg szotyival? Jól megfeledkeztünk róla. Néha találkozunk vele a kenyér tetején, meg a müzliben. Dió, pisztácia, fenyõmag, kesudió és a többi flancos maggal állandóan kísérletezgetünk. De szotyifagyit ettetek-e már?
Azt találtam ki, hogy szegény szotyolát lepiszkálom a magos kenyerek tetejérõl és mindenféle finomságot készítek belõle, például süti tölteléket, pestot, valami zöldséges ropogóst, kenõkét a kenyérre, kekszet, browniet, igen, browniet és FAGYIIIIIT! Várom a témában a Ti javaslataitokat is, legyen a fõszereplõ a napraforgó mag!
Elsõként következzen egy csigabiga jó sok szotyival, sajtkrémmel és medvehagymával. A tészta a jól bevált hidegen kelesztett, Stahl Judit könybõl való, amit most ide másolok egy korábbi postomból.
Ez is hidegen kelesztett tészta, amit én nagyon favorizálok: az ember lánya este gyorsan megcsinálja a tésztáját langyos hozzávalókból, letakarva beteszi a hûtõbe és másnap elõveszi a szép sima, megkeményedett és megkelt tésztát. Nagyon könnyû ilyenkor vele dolgozni, próbáljátok ki egyszer!
Hozzávalók:
A tésztához: ...