Aranygaluska.

2012-05-14

sponsored links


A hûvös idõnek köszönhetõen már tegnap eldöntöttem, hogy ma aranygaluskát fogok sütni. Olyan régen sütöttem, hogy már nem is emlékszem rá, pedig nagyon szeretjük.  Ma reggel aztán még hidegebb, és esõs reggelre ébredtem, így már alig vártam, hogy a sütõ melegétõl, kicsit a konyha  bemelegedjen. Persze az sem mellékes, hogy a a meleggel együtt elárasztotta a konyhát a sütõbõl kiáramló, finom kalács illata. A tésztát kenyérsütõgépbe dagasztottam meg, majd a kelesztõtálba olyan gyönyörûen megkelt, hogy majdnem kicsordult belõle. Persze kézzel is bedagaszthatjuk, csak úgy munkaigényesebb, és az én kezeim sajnos ezt már nem nagyon bírják. A saját diótermésnek köszönhetõen pedig a dióval sem kellett spórolnom, így jutott bõven a galuskák beleforgatásához. Került bele még mazsola is,  ez persze kihagyható, de szerintem kár lenne kihagyni. Tálaláskor a még langyos galuskára vaníliasodót csorgattam, és így együtt olyan finom volt, hogy egyszerûen nem tudtam neki ellenállni.

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
csipet só
3-4 ek porcukor
3 db tojássárgája
2,5 dl tej
6 dkg olvasztott vaj ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/05/a...

sponsored links

Keres?s