Pizzás csiga
sponsored links
Mielõtt a pizzás csigát elkezdeném, kicsit visszakanyarodnék a tegnapi napra. Tegnap úgy el voltam ragadtatva az ajándékommal, hogy az ebéd teljesen kiment a fejembõl. Nem megfõzni, csak bevezetni a "naplóba". Szóval tegnap 10 csirkemellfilé középrészébõl, egy csomag mirelit zöldségbõl (45 dkg-os borsó és répa), 37,5 dkg paraboiled rizsbõl, a szokásos módon isteni hot madras currys zöldséges rizses húst fõztem, pici chilivel még bolondítottam rajta kicsit, úgyhogy szerintem még hidegen is meleg lett volna :). Hogy a forrósága kicsit elviselhetõbb legyen, hûvös kovászos uborkát kínáltam mellé. Utolsó szemig elfogyott az összes, úgyhogy bátran állíthatom, hogy nagyon bejött a fiúknak :)!!
És akkor a mai nap. Tele volt a hûtõ néhány falatos maradékokkal: Törtkrumplival, darabka kolbásszal, pici szalámivéggel, kevés pulykamell és sertés sonkával, párizsival, fél csomag baconnel, darabka trappista sajttal. Volt itthon még egy üveges tésztaszószom, így egybõl pizzás csigára gondoltam a sok kis maradék eltüntetésére.
A tésztához ezeket használtam: 70 dkg maradék törtkrumpli, 2,5 dl tej (3,5-ös zsírtartalmú), 1 teáskanál cukor 2 csomag instant élesztõ, 1 tojás, 90 dkg ...