Újfokhagymás zsemle
sponsored links
Az újfokhagymánál talán csak a legelsõ zsenge zöldhagymák jobbak. Vagy nem. Én mindenesetre az újfokhagymát is meg tudom enni nyersen, magában, annyira édeskés, selymes íze van még, lédús, nincs semmi karcos vagy keserû, könnyeztetõ benne, na és biztos, hogy kínai újfokhagymát nem sóznak ránk hazaiként. Nemcsak piacon kapható, láttam több láncban is, a hétvégén rengeteget fogok sütni belõle csirke mellett, na és abból a krém...már desszertszámba megy :) Itt most van a tésztában, és finom újfokhagymás vajjal van megkenve a zsemle (ami csomónak indult, de úgy megkelt, hogy nem látszik, hogy az) még melegen, és azután langyosan még több vajjal...a gyerekek elõre eltették az adag végét tízóraira, szerintem ez mindent elmond.
Hozzávalók:
5 gr szárított élesztõ
1 dl tej
1 ek. cukor
40 -45 dkg liszt
2 dl langyos víz
2 gerezd újfokhagyma, lereszelve ...