Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Aszaltparadicsomos-házi pestos tonhalas tésztaR. barátnõmék szorgalmasan gyûjtötték a kétszázasokat. Amikor megtelt a malacpersely, pár napra kiruccantak Olaszországba. Visszatérve finom alapanyagokat kaptam tõlük, többek között aszalt paradicsomot is, ami hónapokig elállt a hûtõben. Szépen apránként használtam fel, többek között ebbe a tésztába is került. A házi pesto készítését is kipróbáltam, csak azzal nem ... |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
Naan. Töltve és kenve.A nap fûszere: "A szív a legfurcsább csavargó, Ne bánjatok durván vele! Mert ahonnan elüzték egyszer, Hívhatják vissza bár ezerszer, Nem látják többet sohase." Móra Ferenc Amikor ezt készítettem maradt pár adag tészta, amit lefagyasztottam és kiváncsian vártam, hogyan viselkedik majd olvasztás ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/10... |
Almás pite
|
Tovbb a blogra ... horasz.blog.hu/2011/10/19/almas_pite_246 |
Áfonyás gofriAmíg összeszedem a gondolataimat eléggé egy krakkói poszthoz - és rájövök, hogy a ~600 képbõl mégis mennyit és hogyan osszak meg ebben a blogban -, addig jöjjön egy recept. Maradt még egy kis áfonyám, hétfõn ez lett a reggeli belõle. A gofri recept a jól bevált Lillától szerzett darab, most csoki ... |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/10/af... |
Mézeskalács ajándék nyugdíjazásraEzeket a mézeseket egy cég két dolgozója kapta a kollégáitól nyugdíjba vonulásuk alkalmával. Igazából csak kísérõk voltak a többi ajándék mellé, a hölgy kapta a szívet, az úr pedig miután borkedvelõ, a boros könyvet. Ez a könyv most éppen fele méretû volt, mint a szokásosak, mert igazodott a ... |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/mezes... |
eltüntem (megint)Kicsit most másra koncentrálok nem a blogolásra, na meg fb-n is nagyon jól el tudom cseszni a csajokkal az idõt, szóval bocsánat, attól aki esetleg várná az irományaimat. :) Jó pár recept van a tarsolyomban, már csak a postot kellene megírni, ígérem pótolni fogom azokat is. :) A napi étrendeket teljesen fölöslegesnek érzem, úgyis elfelejtem már a nap végére mit ettem. :D A fogyás megy-megyeget, és a legfontosabb, hogy rávettem magam a zumba után az otthoni mozgásra is. Baucsek Norbi, ... |
Tovbb a blogra ... csinosleszek-pipacs.blogspot.com/2011... |
chococo csokoládériumTegnap este egy újabb "csokoládé mennyország" megnyitójára voltunk hivatalosak. Ugyanis a gyerekeim nagy örömére megnyílt a chococo csokoládérium, ahol több, mint 3000 féle csokoládékészítmény várja az érdeklõdõket. Íme néhány kép bizonyítékképpen a hatalmas választékról.... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Gesztenyés paszternákkrokettA legutóbbi Kifõztükben jelent meg a recept. Ha valaki még nem töltötte le, akkor tegye meg, mert érdemes! Sõt, aki már játszik a Maroni-játékon (meg aki még nem:)), az feltétlenül látogasson el az oldalra, mert megjelent az újabb kérdés, és tudjátok, érdemes mindegyikre válaszolni!Az ételrõl pedig annyit: nem túlzok, telitalálat! Szerettem volna tojás nélkül készíteni, keverés közben ... |
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/10/geszt... |
A Vásárhelyi-Bréda Kastély fotópályázata ?Fényképezõgéppel Andrea Palladio nyomában?A téma ezúttal nem gasztro, de mindenképpen szeretném felhívni rá a figyelmeteket. A Vásárhelyi-Bréda Kastély teljes felújítása elkezdõdött, nagyközönség elõtt terveink szerint 2012. nyarán nyitja meg kapuit. Az épület a reformkorban épült klasszicizáló romantikus stílusban. Alaprajzi elrendezésében és megjelenésében is a velencei építész Andrea Palladio hatása érezhetõ. A Kastély csapata ezért választotta fotópályázata témájául a világban található Andrea Palladio által és hatására tervezett (palladieszk) épületek bemutatását. A fotók beküldésének határideje ... |
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10... |
MadártejA madártej eredetileg francia desszert, eredeti neve "Oeufs á la neige". Gyerekkorom egyik kedvence. Egyszerû desszert, de ugyanolyan könnyû is elrontani. Igazi vendégváró édesség, hiszen elõzõ nap elkészíthetjük. Mostanság számos étterem étlapján fedeztem fel (Borkonyha, Kistücsök). Amit tõlük tanultam, hogy legközelebb a fehér habot szépen ... |
Tovbb a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1... |
Francia bisztrókonyha- Le Tour de France 9.Csütörtök este a francia bisztrókonyha titkaival ismerkedtünk Várvizi Péter vezetésével a Csillagánizs fõzõiskolában. Mitõl is lett fogalom a bisztrókonyha az egész világon? Egyszerûségükben nagyszerû ételek. Ez a mottója ennek a nagyon népszerû sorozatnak a Csillagánizsban, hiszen már a 9. estet tartották ebben a témakörben és remélem lesz még folytatása. Az est folyamán elkészített ételek nevébõl talán nem is gondolnánk, milyen finomságok készültek. Az egyszerû ... |
Tovbb a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1... |
KrémesA második süti, ami a vendégségbe készült. Ez is az Nlc-rõl. A fagyasztóban összegyûlt tojásfehérje felhasználásához tökéletes. Sokszor megsütöttem már, nagyon - nagyon finom. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/kre... |
Francia rakott krumpliBajban vagyok a köretekkel. Az egész család, de persze fõleg a gyerekek, szörnyen konzervatívak ebben a kérdésben. Sült krumpli, pirított krumpli, krumplipüré, natúr párolt rizs, nokedli. Kb. ennyi. Már a tarhonya is megosztó, a fõtt tésztát is csak önálló ételként szeretik, köretként nem. Így aztán ritkán készül egyéb, különlegesebb dolog, de néha azért nem tudom megállni. Mint például ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/19/fran... |
Gasztronácik forradalmaA blog majd kilenc hónapja alatt nagyon nem nyilatkoztunk meg (gasztro)közéleti kérdésekben, s továbbra is tartanánk magunkat a jó szokásunkhoz. Hanem ez a hír, ami nem is annyira meglepõ a gasztroújságírásban forgolódóknak, mindenki másnak meg lényegtelen is, amúgy, most valahogy megköveteli a gyomrunktól tõlünk, hogy pár sorban, az igazságérzet miatt. (Mielõtt tovább olvasnátok, nem lehet beilleszteni, csak egy másik verziót, de ide kattintva meghallgatható, vagy olvasás közben is lehet, annyira találó.) Valahogy az ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/19/gasztr... |
Sonkás gnocchi petrezselymes-sáfrányos szósszal |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/10/son... |
Körtés-hagymás kardamomos relishVagy chutney. Erre azt hiszem, tényleg nincs magyar szó, viszont ez lett az év körete nálunk. És bár a karácsony igenis messze van, több mint két hónap, és november közepe -vagyis advent - elõtt nem valószínû, hogy gasztroajándékokon törtöm a fejem, de majd lesz egy fül, ha a munka és a Zélet közepette sikerül egy ilyen fület kreálnom fentre, (nem szólva azokról, amiket fel kéne tölteni címkékkel )- ezt mégis ajánlom ... |
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/10/kortes-ha... |
Halak és halételek - nyereménykönyvMég nyáron kezdõtött a történet, amikor részt vehettem a Metro vevõakadémián Szabó Péter halakról szóló gyakorlattal jó alaposan megfûszerezett elõadásán. Aztán meghívtak a könyv bemutatójára is. Nagyon kellett ez a könyv, fõleg az elõadásban ránk özönlõ hihetetlen információmennyiség után éreztem úgy, hogy semmi sem tudok a halakról. Pedig szeretem õket. Kifilézve, a tányéromon. Szabó Péter egyébként Oceancowboy néven a weben is fellelhetõ, de Hoitsy György halbiológussal együtt ... |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/halak-es-... |
Valódi francia pékség-cukrászat Budapesten!
Már nem kell Párizsba utazni egy igazi francia krémesért! Megnyílt Budapest II kerületében a Retek utca 6 szám alatt az ? Table francia pékség és kávézó. A málnás krémes (mille feuille framboise) , és a pisztáciás croissan csoda Egy olyan hely ahonnét mindenki csak örömmel távozik, és még sokáig õrzi a légies sütemények emlékét. Mindezen tökéletesség alapja a francia pék-cukrász kimagaslóan magas szakmai tudása, és a valódi kifogástalan alapanyagok. Ahhoz valóban ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/19/valo... |
Pizza a'la carte: õszi gombás pizza brievelTöbbféle pizza is került nálunk az asztalra mostanában, csak nem gyõzöm bemutatni a már elkészült ételeket. Igyekszem, mert többféle szemrevaló és ínycsiklandó pizza vár a sorára. Jól bevált mennyiség már nálam az "ötadagos" pizza tészta, már jó ideje ezt a mennyiséget dagasztom be négyünknek két fõétkezéshez. Most három pizzát formában sütöttem ki, másnap pedig két adagból pizza lepényt. Ebbõl a sorozatból még ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Nyelv tartármártásbanHozzávalók: 50 dkg marhanyelv, só, szemes bors, babérlevél, fokhagyma. Tartármártáshoz: 1 tojás sárgája, 1 kanál mustár, 1-2 dl. olaj, kevés porcukor, só, bors, citromlé, 1 pohár tejföl. Elkészítése: A marhanyelvet elõ kell fõzni, meg kell tisztítani. A nyelvet betesszük a kuktába, amibe annyi vizet teszünk, hogy ellepje a ... |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
Füstölt ricottás-sajtos rúdAnna szülinapjára készült Flat-Cat fügés sütijével és a mákos-krémes tortával egyetemben. Másnapra 12 db maradt. :-O Füstölt ricottás-sajtos rúd Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/f... |
Hogy níz ki?Hogy milyen átkozottul hideg van és milyen alattomosan áztatja el a ruháinkat a csíkokban szemetelõ-szitáló õszi szél, csak akkor tudatosodott bennünk, mikor csontig fagyva, elgémberedett kézzel cipeltük a krizántémmal teli szatyrokat a zsúfolt temetõben. Pedig egyszerûen indult a nap, lustán, ahogy egy hétvége, ráérünk lány, begyüvök az egyórási busszal, elintézzük, oszt jóvan. Még akkor sem sejtettünk semmit, mikor a mama négy csíkos bevásárlószatyorral kászálódott le a buszról, úristen, anyu miért ilyen dögnehéz ez? ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/19/geszten... |
Kapros zöldbableves húsgombócokkal
Ma én következem: a nap jelentõs részét a SPAR konyhájában töltöm, természetesen fõzéssel. A Spar Chef nyereményjátékban februárig kéthetente más gasztroblogger fõz öt hozzávaló felhasználásával, melyeknek szerepelniük kell a versenyzõk által beküldött receptekben is. Bodrogi Eszter (Fûszer és lélek) kezdte a sort, én pedig felkészülés közben megnéztem a vele készült ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/19/ka... |
Van Kahvalti Evi, a reggelizõszalonEgy héttel ezelõtt szakadó esõre ébredtünk Isztambulban. Az azt megelõzõ napokon kegyes volt az idõjárás, miközben itthonról érkeztek a hírek a hirtelen beszökött télrõl, mi élveztük a tûzõ napsütést, a türkízkéz eget és a boszporuszi szellõt. Régen láttam a város esõs arcát, azonban ismét bebizonyosodott, hogy nem ez a legelõnyösebb oldala. Így szürke, szomorkás, magába ... |
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/10/v... |
BanánkenyérA banánkenyér nagyon népszerû Ausztráliában, így gyakran megtalálható a kávéházak, reggelizõhelyek kínálatában. Én akkor szoktam csinálni, amikor a banánok már egy kicsit puhák, de még sok van belõlük. Elõfordul, hogy a tésztába beledobok egy marék fagyasztott mandulát is, de ez az alapváltozat kelendõbb. Nagyon finom reggelire, ha kenyérpirítóban megpirítjuk a szeleteket és egy kis ... |
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
Meggyes charlotte-tortaMotiváció Egy éve ugyanilyen szép,napsütéses idõ volt.Ültem az autóban és le sem vettem a szemem arról a háromkilós kis csomagról,aki mellettem békésen szundikált.Attól a naptól új értelmet nyert minden.És attól a naptól érzem azt,hogy végtelen az erõm a kitartásom és,hogy nincs lehetetlen.És elhiszem magamról,hogy képes vagyok tortát sütni. Meggyes charlotte-torta ... |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/10/m... |
bentó 3.Fõleg idõ-, de néha alapanyaghiány is akadályoz abban, hogy bentót készítsek. Sajnos. Pedig nagyon rosszul eszem. Újra. Sajnos. Úgyhogy erõszakkal ráveszem magam, hogy olyan napra, amin KELL, készítsek is kaját. Ilyen ebben a félévben csak a szerda, de T-nek hétfõn és csütörtökön kellene kaja. Ma vallotta be, hogy nem mert megkérni, hogy este csináljak neki, mert hogy fáradt vagyok meg magamnak se készítek és egyéb kifogások. A lüke:) szóval, remélhetõleg nemcsak magamnak, hanem T-nek is ... |
Tovbb a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/bent... |
Kirántott sült paprika / Pohovane pecen paprike |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... |
Kopogó szemek - Gasztrofilm - MalackarajEgy különleges film sok gasztroblogger, celebspotting. :) Gyertek! "A magyarhangya bemutatja - Odeon mozink elsõ Gasztro estéjét, ahol Kopogó Szemû vendégeinket várjuk, hogy Péter Anna a Malackaraj blog szerzõjének Zöld Hentesek címû mûhöz álmodott véres falatkáival töltsék meg filmre éhes gyomrukat. |
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/10/18/kopogo_s... |
Õszi zöldségragu (vegán)Nem igazi recept, inkább csak ötlet, hogy a látszólag már nem hasznosítható dolgokból is ki lehet hozni valami jót. A minap összeszedegettem a kertben a fejtõsbab utóját meg pár kis répát. Kíváncsi voltam a csicsókára, így annak is alálestem egy ásólenyomás erejéig - az eredmény egy marék finom gumó lett, reménykeltõ a télre nézve. Volt még bent jó érett paradicsom, abból ... |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/10/oszi-zol... |
Tejfölös GombaA gombás dolgokat nálunk mindenki kedveli. A gombák kalória tartalma viszonylag alacsony, 100 g gombában kb. 20-40 kalória található, ezen kívül B és D vitamint is tartalmaz, érdemes rendszeresen fogyasztani. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/zeslet/~3/b5U... |
Kimcsi, körte tikka masala Lollo ágyonNos, ha elég bonyolult volt a cím, akkor teljesen rendben van minden. Valójában csak azért lett ilyen, mert ez bizony egy maradék ebéd lesz holnap. Mondhatni minden maradékot bedobáltam egy serpenyõbe és ez lett belõle. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... frogfoodie.blogspot.com/2011/10/kimcs... |
JászvajÖlünk szaga, könnyünk íze, idegenkedésünk a szögletes mozdulatoktól emlékeztet még vízi Édenünkre - ám vissza: n i n c s. Innen csak fölfelé (Fodor Ákos: Szárazon) Ahogy megszokhattátok nálam, megint egy nagyon egyszerû bejegyzés és étel ... |
Tovbb a blogra ... napmatka.blogspot.com/2011/10/jaszvaj... |
Sütõtök krémlevesAz október egyik jellegzetes zöldsége a sütõtök. A hónap utolsó napján Halloween! Ilyenkor faragnak belõle lámpást, de egész õsszel a lakás, bejárat, kert, terasz vagy éppen az asztal dísze a változatos formákkal, textúrával rendelkezõ tök. Vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban gazdag. Elõször bébiételként ismerjük meg általában, de erre nem emlékszünk. Nagyanyáink a sült tökre desszertként tekintenek, õk viszont emlékeznek. Pár éve reneszánszát éli és lassan a krémlevesen kívül már mást is ... |
Tovbb a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/10/suto... |
Zelleres krumplilevesMár sokat hallottam arról, hogy levest, fõzeléket úgy is lehet sûríteni, ha a fõtt zöldséget merülõmixerrel turmixoljuk, és mivel gyenge vagyok rántásból, gondoltam most kipróbálom ezt a módszert. A krumplilevessel próbálkoztam, de állítólag sok más zöldségnél is mûködik, például karfiolnál, karalábénál. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/zelle... |
Omlós olasz csokitortaBori barátnõmtõl kaptam a receptet, de rákerestem és a femina.hu-n, itt találtam meg. Az igazság az, hogy már kipróbáltam nemrég, amikor egy buliba ezt vittem magammal, de az a süti egész más lett: sokkal vékonyabb, talán 2 centi vastag, teljesen átsült, ízre, állagra pont olyan volt mint egy brownie. Akkor ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/omlos... |