Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
JuhtĂșrĂłs datolyafalatok baconköpenybenCéltalanul hevert pĂĄr szelet bacon a hĂ»tĂ”ben, amin fellelkesedve gyorsan kiprĂłbĂĄltam ezt a KicsiVĂș-nĂĄl lelt receptet. |
Tovább a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
AlmĂĄs fahĂ©jas piteItt az Ă”sz, itt van Ășjra. Ilyenkor valahogy a fahéj, szegfĂ»szeg kerĂŒl elĂ” a konyhĂĄban és a lakĂĄs több pontjĂĄn, esténként fahéj illatĂș gyertyĂĄk, nappal pedig almĂĄs-fahéjas pite, fahéjas muffin. Ăme az én almĂĄs-fahéjas pitém receptje: ... |
Tovább a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/10/18/almas_fa... |
Gault&Millau MagyarorszĂĄg 20122012-ben megjelenik az elsĂ” Gault&Millau MagyarorszĂĄg étteremkalauz.
|
Tovább a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/10/18/gault... |
Meddig tököljĂŒnk mĂ©g? AmĂg el nem fogy: ricottĂĄs sĂŒtĂ”tökpĂŒrĂ© mĂĄjas hurkĂĄvalĂgy döntöttem, hogyha mĂĄr tökölĂŒnk, akkor nem ĂĄllunk meg a levesnél. Hiszen egy közepes méretĂ» 3 kilĂłs tökbĂ”l egy komplett 3 fogĂĄsos menĂŒ is kijön 4 fĂ”re: leves, fĂ”étel és desszert is. Ăgyhogy a klasszikus currys gyömbéres sĂŒtĂ”tök krémleves utĂĄn most jöjjön egy kevésbé szokvĂĄnyos recept, amit részben egy közelmĂșltbéli étteremlĂĄtogatĂĄs, részben pedig a hĂ»tĂ” tartalma inspirĂĄlt. Az elĂ”bbibĂ”l vettem a fahéjat az utĂłbbibĂłl pedig a ricottĂĄt, Ăgy szĂŒletett meg ez a fura ... |
Tovább a blogra ... topliszt.blog.hu/2011/10/17/ricottas_... |
ForrĂłcsokiMa megint tél volt. Hidegek mĂĄr a szigetkörök. A mai pedig
kĂŒlönösen csĂpĂ”s volt. VigyĂĄznom kell a torkomra, Ășgyhogy futĂĄs utĂĄn le
is gurĂtottam egy csésze forrĂłcsokit. MĂĄr biztosan Ărtam, hogy
tanulmĂĄnyaim sorĂĄn szert tettem arra a tudĂĄsra, miszerint a kakaĂłnak
gyulladĂĄscsökkentĂ” hatĂĄsa van. Nem tankönyvben tanĂtottĂĄk, csak egyik
gyakorlatvezetĂ”nk mesélte el, mint érdekesség. KiprĂłbĂĄltam, mĂ»ködött. A
fĂ”zött kakaĂł és tĂĄrsai ezért jĂł mĂłdjai a ... |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/forro... |
Sir Lancelot Lovagi ĂtteremNem elsĂ” lĂĄtogatĂĄsunk volt a kézzel evĂ”s, félhomĂĄlyos étteremben és biztosan nem is az utolsĂł. KorĂĄbbi lĂĄtogatĂĄsainkkor mindig egyik ismerĂ”sĂŒnkkel voltunk, aki ĂĄltalĂĄban a leĂŒlés pillanatĂĄban közölte, hogy felesleges is megszemlélnĂŒnk az étlapot, mert Ășgyis sokszemélyes tĂĄlat fogunk enni. Volt olyan, hogy négyen hatszemélyeset....mondanom sem kell, hogy még utĂĄna hĂĄrom napig ettĂŒk a maradékot. De vissza a mostani lĂĄtogatĂĄshoz. Szegedi kirĂĄndulĂĄsunk nem éppen Ășgy sikerĂŒlt ahogy terveztĂŒk, a keresztbe-kasul feltĂșrt vĂĄros ... |
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/sir-la... |
Chilis bab sokfĂ©lekĂ©ppenGyakran csinĂĄlok csilisbabot, és nem igazĂĄn izgat, ebbĂ”l mi szĂĄmĂt eredetinek és mi nem. Egy olyan orszĂĄgban, ahol a milĂĄnĂłi és a bolognai mĂĄrtĂĄs közti kĂŒlönbséget a konzervgomba jelenti, egyébirĂĄnt felvizezett aranyfĂĄcĂĄnrĂłl van szĂł, a csilisbab eredetiségét kutatĂł törekvéseket valahogy nem tudom nem nevetségesnek tartani. Persze, akinek nem inge, ne vegye magĂĄra, de több olyan mellverĂ”vel is talĂĄlkoztam mĂĄr, aki felhĂĄborodik azon, hogy az ĂŒveges (!) bolognaiban répa van, de köti az ebet a karĂłhoz, miszerint a ... |
Tovább a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/chil... |
GesztenyĂ©s kifli, ahogy anyu kĂ©szĂtiNéha szeretek kĂsérletezgetni, Ășj Ăzeket kiprĂłbĂĄlni, a hagyomĂĄnyos ételekbe egy kis vĂĄltozatossĂĄgot csempészni... De vannak olyan receptek, amin soha nem vĂĄltoztatnék, mert egyszerĂ»en Ășgy jĂł, ahogy van és szĂĄmomra pont Ășgy az igazi! Mint ez a porcukros gesztenyés kifli, amit anyum gyerekkoromban sokszor készĂtett, ahogy az Ă” anyukĂĄja és talĂĄn a nagymamĂĄja is. Amikor elĂ”ször készĂtettem felhĂvtam anyut, hogy diktĂĄlja le a receptet, mert szeretném meglepni a pĂĄromat, akinek a gesztenyés sĂŒtik a ... |
Tovább a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/10/gesz... |
Karfiol, kakukkfĂ», zöld tea krĂ©mlevesBeköszöntött az Ă”sz, Ășjra itt a szĂvet-lelket melengetĂ” levesek ideje. Arra vĂĄgyom a legtöbbször, hogy a kanapén egy takarĂł alĂĄ kucorodjak, olvassak vagy megnézzek egy jĂł filmet, majd egyek valami finomat, melengetĂ”t. Ti mivel Ă»zitek el a hideget? Eredetileg nem ez a recept jött volna most a blogra, de annyira jĂłl sikerĂŒlt és olyan finom lett, hogy nem vĂĄrhattam ... |
Tovább a blogra ... www.zizikalandjai.com/2011/10/karfiol... |
EgyĂŒnk egyĂŒtt Malackarajt!
DĂĄn filmben és disznĂłhĂșsban nem ismerĂŒnk tréfĂĄt, Ăgy nem tudunk ellenĂĄllni az elegĂĄns meghĂvĂĄsnak, mely Ăgy szĂłl: "A magyarhangya bemutatja - Odeon mozink elsĂ” Gasztro estéjét, ahol KopogĂł SzemĂ» vendégeinket vĂĄrjuk, hogy Péter Anna a Malackaraj blog szerzĂ”jének Zöld Hentesek cĂmĂ» mĂ»höz ĂĄlmodott véres falatkĂĄival töltsék meg filmre éhes gyomrukat. A Zöld Hentesek Anna egyik kedvenc filmje, spoilerezés nélkĂŒl annyit azért elĂĄrulhatunk, hogy a rendezĂ”, Anders Thomas Jensen önmagĂĄhoz hĂ»en (ĂdĂĄm almĂĄi, Gengszterek fogadĂłja) veszettĂŒl vicces filmet készĂtett, ... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/18/eg... |
VargĂĄnyĂĄs-chorizĂłs rizottĂłRisotto con funghi porcini e salsiccia piccante ... |
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/10/var... |
CHERRY KOCKARengeteg meggyet tettem el a nyĂĄron, Ășgy hogy szerintem eljött az ideje, hogy egy zacskĂłt felhasznĂĄljak belĂ”le. Kicsit legalĂĄbb visszajön a nyĂĄr Ăze...MĂĄra megĂgértem a fiamnak, hogy sĂŒtök belĂ”le valami nagyon finom, krémes, amolyan "nyammos" sĂŒteményt...Ăgy is történt... Alig, hogy készen lettem a sĂŒtivel, a fiam mĂĄr ott nyitogatta a hĂ»tĂ” ajtajĂĄt..HiĂĄba mondtam neki, hogy ... |
Tovább a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
ZserbĂłcsigaDoktor Pepper nagyon szeretheti a zserbĂłt, mert mĂĄr többféle formĂĄban prĂłbĂĄlkozott vele. A legdurvĂĄbb a zserbĂłgombĂłc, ami nem mĂĄs, mint diĂł, cukor és lekvĂĄr csokiburokban. Én is szeretem a zserbĂłt, de a gondolatot is töménynek talĂĄlom. Doki legĂșjabb ötlete, vagyis hogy tegyĂŒk a zserbĂłtölteléket kelt tésztĂĄba, nagyon megtetszett. ZserbĂłcsiga (12 darab 20 x 25 cm-es tepsiben): ... |
Tovább a blogra ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201... |
RigĂł JancsiA sĂŒtemény szintén az Nlc-rĂ”l van. Eredetileg a krém még nagyobb adag, én lecsökkentettem, mert nekĂŒnk mĂĄr Ăgy is elég bele. Hétvégén vendégségbe voltunk hivatalosak, oda sĂŒtöttem kétféle sĂŒtit, ez volt az egyik. Kicsit fakĂł a krém, mert kevesebb kakaĂł kerĂŒlt bele, nem volt itthon annyi, de nem panaszkodott senki... :))) HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/rig... |
Harc a molylepkĂ©k ellen 2 - BefejezĂ” rĂ©sz!!!Igen!!! Csak halkan mondom és kisbetĂ»vel, de gyĂ”ztem!!! Én gyĂ”ztem!!! MĂĄr kb. 3 hete egy molylepkét sem lĂĄttam. Remélem nem kiabĂĄlom el, de végre vége a sok kellemetlenségnek. Ezalatt az idĂ” alatt megtanultam:
|
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
PestĂłs-paradicsomos tĂ©sztasalĂĄta.Nagy bĂĄnatomra elromlott a laptopom, Ăgy sajnos napok Ăłta csak nagyon ritkĂĄn jutok még a sajĂĄt blogomba is, mĂĄsokérĂłl mĂĄr nem is beszélek. Na, de majd csak hamarosan megoldĂłdik ez a helyzet, és Ășjra naponta jelentkezem Ășj receptekkel, mert fĂ”zni azért minden nap fĂ”zök. Addig is kihasznĂĄlom a szép, de kissé csĂpĂ”s, napsĂŒtéses idĂ”t és téliesĂtem a kertemet, virĂĄgaimat. Nagy ... |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/p... |
Rakott krumpli gazdagonRakott krumpli gazdagonHozzĂĄvalĂłk : |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/10/rako... |
SkĂłt shortbreadEz is egy abszolĂșt kedvenc a vajas teasĂŒtik között, nekem a nem tudom abbahagyni kategĂłria. Még a szĂŒlinapomra kaptam egy fémdobozos skĂłt shortbread-et, isteni volt, de sajnos nem tartott sokĂĄig. AzĂłta mĂĄr készĂtettem shortbread kekszet, de most ... |
Tovább a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... |
SĂŒtĂ”tökös-libamelles egytĂĄlJamie Oliver ihlette fantasztikus egytĂĄlétel. MĂĄr régĂłta gondolkodtam valami ilyesmin, de vagy a sĂŒtĂ”tök, vagy liba-/kacsamell hiĂĄnya miatt hiĂșsult meg ez a tervem. Most viszont sĂŒtĂ”tökszezon van, hagymĂĄm és rucolĂĄm van még a fĂłlia alatt, az articsĂłkĂĄt a rimini nagypiacon sikerĂŒlt beszereznem, a fehér balzsamecetre pedig ugyancsak Riminiben, egy bioboltban ... |
Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/10/sutot... |
SonkĂĄs csavarValami kis nasora vĂĄgytam. Csak nem édesre. Ja, és ezt is épp azon az ominĂłzus reggelen követtem el, mint amikor befejeztem a Habos-mĂĄkos sĂŒtit. Hja, mondhatnĂĄtok, nagyĂtĂłval keresem a "bajt". Olykor tényleg. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
MĂĄjpĂĄstĂ©tomos rolĂĄdVan egy kedves ismerĂ”söm, aki minden nagy bulira elÔållt ezzel a finomsĂĄggal a tĂĄrsasĂĄg nagy örömére. LehengerlĂ”en finom elĂ”étel, gyönyörĂ»ek a szĂnei. Most végre nekem is sikerĂŒlt megszerezni a receptet és neki is lĂĄttam... MĂĄjpĂĄstétomos rolĂĄd HozzĂĄvalĂłk: A tésztĂĄhoz: ... |
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/10/majp... |
MustĂĄros-hagymĂĄs csirkecombVégre egy Stahl-recept, amire azt tudom mondani (a mogyorĂłvajas kekszen és a görög citromos csirkén kĂvĂŒl), hogy remekĂŒl mĂ»ködik Ășgy, ahogy a könyvben le van Ărva. Azt mĂĄr a görög csirkénél megtanultam, hogy a serpenyĂ” sĂŒtĂ”be tevése hĂŒlyeség. TĂșl régĂłta fĂ”zök ahhoz, hogy képes legyek azt menedzselni, hogy a serpenyĂ” nyelének megfogĂĄsĂĄhoz kesztyĂ»re van szĂŒkség. HiĂĄba csĂŒcsĂŒl a 200 fokos sĂŒtĂ”ben, ... |
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/10/mustaro... |
SĂŒtĂ”tök krĂ©mleves (zsĂĄlyĂĄval, sonkĂĄval...vagy baconnel)Igen tudom, mĂĄr megint sĂŒtĂ”tök. És ezzel még korĂĄnt sincs vége. Mert szeretem. A sĂŒtĂ”tököt is. Meg a sĂ»rĂ» leveseket is. És a fél Ăłra alatt elkészĂthetĂ” dolgokat is. Ugye Ti is? ;) HozzĂĄvalĂłk 4 adagra: ... |
Tovább a blogra ... nempiskota.blogspot.com/2011/10/sutot... |
RĂĄntott krumpli petrezselymes krumplival Ă©s cĂ©klasalĂĄtĂĄval!HozzĂĄvalĂłk:krumpli, kevés liszt, tojĂĄs, prézli, petrezselyem, sĂł, kevés hagyma,olaj.SalĂĄtĂĄhoz: cékla, reszelt torma, ecet. ElkészĂtése:rĂĄntott krumpli: a krumplit megpucolom, felkarikĂĄzom, besĂłzom ĂĄllni hagyom.EzutĂĄn liszt-felvert tojĂĄs-prézli bĂ” ... |
Tovább a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... |
SĂŒtĂ”tök krĂ©mleves medvehagymĂĄvalIgen, jöhet az elsĂ” kérdés, hogy kerĂŒl a medvehagyma az asztalra, levesbe? Szezon sehol, minek itt villogni. Meg kĂŒlönben is, a medvék mennek aludni. MindjĂĄrt. Pedig a vĂĄlasz : EgyszerĂ»en, fĂ»szervajat készĂtettem belĂ”le. Még tavasszal. Fagyasztottam. S sikeresen talĂĄlkozott a kedvenc sĂŒtĂ”tök krémlevessel. HĂĄt Ăgy. Semmi flancolĂĄs. HozzĂĄvalĂłk (4 személyre): ... |
Tovább a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/10/s... |
MiniA mai bejegyzés egy meggondolatlan és ösztönös esti megmozdulĂĄs eredménye, amikor egyetlen célt követtem: a tĂșrĂłnak el kell tĂĄvoznia a hĂ»tĂ”szekrénybĂ”l, mert még egy napos halasztĂĄst mĂĄr magam elĂ”tt sem tudok kimagyarĂĄzni. NyilvĂĄn egy doboz tĂșrĂł eltĂŒntetése nem nagy kihĂvĂĄs, a legtöbbször kapros krém készĂŒl lilahagymĂĄval, köménnyel és tejföllel, ez utĂłbbi ... |
Tovább a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/10/mini.html |
HangolĂłdĂĄs a tĂ©lre- SĂŒlt almĂĄs teasĂŒtiBĂĄr most éppen ragyogĂłan sĂŒt a nap, azért jĂł hideg van odakinn. Ilyenkor jĂłl esik a meleg tea mellé valami harapnivalĂł. NĂĄlunk nagy sikert aratott ez a teasĂŒti, a héten a mĂĄsodjĂĄra sĂŒtöttem. ElĂ”ször csak Ășgy simĂĄn ettĂŒk, mostmĂĄr citromos krémmel is kiegészĂŒlt. A sĂŒti maga nem az a tipikus keksz textĂșra, annĂĄl sokkal puhĂĄbb. Az Ăze meg abszolĂșt télies: fahéjas alma és citrom. Na jöhet? HozzĂĄvalĂłk a teasĂŒtihez: ... |
Tovább a blogra ... horsi-orsi.blogspot.com/2011/10/hango... |
SzilvalekvĂĄrA lekvĂĄrfĂ”zéshez nem kell nagy szakĂĄcstudomĂĄny csak idĂ” és alapanyag. Ugyanis én az 1-2 ĂłrĂĄs kavargatĂĄsnak vagyok a hĂve és annak, hogy jĂł legyen az alapanyag, finom, érett, édes, mert én nem hasznĂĄlok cukrot. TehĂĄt megmosom a besztercei szilvĂĄt , kimagozom és késsel eldarabolom, majd krumlitörĂ”vel - nem azzal az összecsukhatĂł kinyomĂłssal - jĂłl összetöröm. Nagy lĂĄngra felteszem és amikor elkezd forrni akkor beĂĄllĂtom a lĂĄngot, hogy szépen lassan ... |
Tovább a blogra ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2011/10... |
SĂŒtĂ”tökkel ismerkedĂ”knekTavaly kezdtem el közelebbrĂ”l ismerkedni a sĂŒtĂ”tökkel. Bevallom Ă”szintén, korĂĄbban csak egy almalommal talĂĄlkoztam vele, amikor még egyik barĂĄtnĂ”mmel laktam egyĂŒtt és halloween-i tökfejet faragtunk. A sok kikapart tökbelet nem akartuk kidobni, Ăgy minden féle és fajta sĂŒteményt csinĂĄltunk belĂ”le. Finom volt, de valahogy utĂĄna nem prĂłbĂĄlkoztam vele többet. Egészen tavalyig, amikor is... |
Tovább a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/sutotokk... |
KelbimbĂłbĂłl...kelkĂĄposzta-fĂ”zelĂ©kElkészĂtése: ... |
Tovább a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/10/kelb... |
Kerti vetemĂ©nyekĂjabb emlék villant elĂ” gyerekkorombĂłl a hétvégén (Sanyi, bölcs zsidĂłegyetemes ex-padtĂĄrsam szerint most mĂĄr egyre több ilyen lesz majd); egy vers, amelyre a ritmusa miatt emlékeztem, vagyis, a felsorolĂĄs egy része megmaradt bennem. Felidéztem a nĂĄlam hét évvel fiatalabb sĂłgornĂ”mnek, aki egyĂĄltalĂĄn nem ismerte; ezen meglepĂ”dtem, de aztĂĄn, amikor a versre rĂĄkerestem, az ok vilĂĄgossĂĄ vĂĄlt. De elĂ”bb a mĂ»: Julian Tuwim: Kerti vetemények A konyhaasztalon fekĂŒsznek sorba: a krumpli, a cékla, a répa ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... |
A kĂłkuszos kockĂĄm Lamington lettA PĂĄrizsban édes életet élĂ”, neves amerikai cukrĂĄszmester, David Lebovitz nemrégiben Sidney-ben keresgélte és meg is talĂĄlta a tökéletes Lamingtont. Ami ugye, mint Ărja, nem azonos a csokolĂĄdéban és kĂłkuszban megforgatott mĂĄlyvacukorral. Hanem egyszerĂ» piskĂłtakocka, eper- vagy mĂĄlnalekvĂĄrral töltve,csokolĂĄdéba mĂĄrtva és megszĂłrva finom kĂłkuszreszelékkel. Mint tradicionĂĄlis és igazĂĄn népszerĂ» ausztrĂĄl sĂŒtemény, arrafelé minden kĂĄvézĂłban, bĂĄrban,pékségben, szupermarketben ... |
Tovább a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/10/kokuszo... |
Majonézes burgonya salåta / Krompir salata sa majonezom |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... |
Mini bagettA bolti zsemle helyettesĂtésére készĂtettem, remekĂŒl lehet csomagolni tĂzĂłraira, uzsonnĂĄra, hurcolĂłs ebédre. A recept és a formĂĄzĂĄsi mĂłd is persze LimarĂĄtĂłl szĂĄrmazik: hol a fehérkenyér receptjét hasznĂĄlom, hol csak egyszerĂ» kenyérlisztkeveréket a zacskĂł szerint. (AusztriĂĄban vĂĄsĂĄrolvĂĄn eszébe jutottam a pasasnak:) A formĂĄzĂĄst a sajtos mini bagetteknél lĂĄttam, de készĂtettem hozzĂĄ sajĂĄt ... |
Tovább a blogra ... szavaa.blogspot.com/2011/10/mini-bage... |
Az idei utolsĂł(?) lecsĂłNem tudni, hogyan alakulnak az ĂĄrak a piacon, Ășgyhogy lehet, hogy ma fĂ”ztem meg az idei szezon utolsĂł lecsĂłjĂĄt. Ennek megfelelĂ”en nagyon finomra sikeredett:) JĂł csĂpĂ”s is lett:) De hĂĄt a jĂł lecsĂł az Ășgy jĂł:)) ... |
Tovább a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Torten Show Hamburg 2011Az elmĂșlt hétvégén kerĂŒlt megrendezésre, az idei Torta Show, azaz Torten Show. Harmadik alkalommal mérték össze tudĂĄsukat a tortadĂszĂtĂ”k Hamburgban. A verseny kĂŒlön érdekessége, hogy az egyik fĂ” szervezĂ”, és a zsĂ»ri kiemelt tagja is Bettina Schliephake Burchardt volt (a fotĂłn), aki a Blog korĂĄbban szervezett tortadĂszĂtĂ” versenyén is a zsĂ»riben "ĂŒlt" mĂĄr. Rengeteg nézĂ” volt kĂvĂĄncsi az alkotĂĄsokra, s az alkotĂĄsok Ăzlésesen vĂĄrtĂĄk az érdeklĂ”dĂ”ket.:) |
Tovább a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/10/to... |