A kókuszos kockám Lamington lett

2011-10-18

sponsored links


A Párizsban édes életet élõ, neves amerikai cukrászmester, David Lebovitz nemrégiben Sidney-ben keresgélte és meg is találta a tökéletes Lamingtont. Ami ugye, mint írja, nem azonos a csokoládéban és kókuszban megforgatott mályvacukorral. Hanem egyszerû piskótakocka, eper- vagy málnalekvárral töltve,csokoládéba mártva és megszórva finom kókuszreszelékkel. Mint tradicionális és igazán népszerû  ausztrál sütemény, arrafelé minden kávézóban, bárban,pékségben, szupermarketben kapható.

A sütemény kitalálását és elnevezését illetõen többféle történet kering a köztudatban és ebbõl kifolyólag az interneten.Nekem a legjobban az tetszik, mely szerint egy munkahelyi balesetnek köszönheti létét.Queensland kormányzója, Lord Lamington szolgálóleánya  ugyanis ügyetlenül beleejtette a kormányzó kedvenc piskótáját egy kis olvasztott csokoládéba. A Lord nem volt pazarló ember, viszont nem akart maszatos ujjakat, ezért azt javasolta, hogy a csokis piskótát forgassák meg kókuszreszelékben.

Szívesen tesztelnék egyet magam is a kenguruk földjén.De addig is úgy döntöttem, hogy  a réges-régóta sütött, jól bevált kis kókuszkockám  most puccos  Lamingtonná avanzsál és felkerül a blogra.

Mert azért ez így mindjárt más.

Ps. Van ám az enyémben is lekvár, csak nem középen, hanem alul. Mert ilyenek a véletlenek.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... vesta007.blogspot.com/2011/10/kokuszo...

sponsored links

Keres?s