Gesztenyés kifli, ahogy anyu készíti

2011-10-18

sponsored links


Néha szeretek kísérletezgetni, új ízeket kipróbálni, a hagyományos ételekbe egy kis változatosságot csempészni... De vannak olyan receptek, amin soha nem változtatnék, mert egyszerûen úgy jó, ahogy van és számomra pont úgy az igazi! Mint ez a porcukros gesztenyés kifli, amit anyum gyerekkoromban sokszor készített, ahogy az õ anyukája és talán a nagymamája is.  Amikor elõször készítettem felhívtam anyut, hogy diktálja le a receptet, mert szeretném meglepni a páromat, akinek a gesztenyés sütik a kedvencei, ráadásul én is annyira megkívántam, hogy muszáj lesz neki fognom:) A tészta összeállítása nagyon gyorsan ment, megtöltöttem a kifliket, majd alig vártam, hogy kisüljenek és megkóstoljam, hogy valóban sikerült -e. Be kell vallanom, hogy tartottam tõle, de nem azért, mert nehéz vagy bonyolult receptrõl lenne szó, egyszerûen csak azért, mert olyan finomnak és könnyûnek kellett lennie, mint amilyen az anyué:) Miután kisültek az aprósütemények újabb telefonálás következett, és lelkesen újságoltam az eredményt.:)

A gesztenyés kiflit azóta többször megsütöttem, de mindig eszembe jut a fenti kis történet. Hisz talán nem mindig az újdonságok, hanem a régi, bevált családi receptek az igazi kihívások!  

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj/margarin
1,5 dl tejföl
3 evk. porcukor
2 dkg friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2011/10/gesz...

sponsored links

Keres?s