Chilis bab sokféleképpen

2011-10-18

sponsored links


Gyakran csinálok csilisbabot, és nem igazán izgat, ebbõl mi számít eredetinek és mi nem. Egy olyan országban, ahol a milánói és a bolognai mártás közti különbséget a konzervgomba jelenti, egyébiránt felvizezett aranyfácánról van szó, a csilisbab eredetiségét kutató törekvéseket valahogy nem tudom nem nevetségesnek tartani. Persze, akinek nem inge, ne vegye magára, de több olyan mellverõvel is találkoztam már, aki felháborodik azon, hogy az üveges (!) bolognaiban répa van, de köti az ebet a karóhoz, miszerint a csiliben nincs kukorica. Akkójóvan. Szerintem még a texasiak (mert az azért tuti, hogy manapság a csili nem mexikói, inkább amerikai...  Az eredeti õscsilisbabról annyit tudok, hogy mexikói feketebab és füstölt hús paradicsomos-csípõspaprikás egyvelege volt, de a 19. század végétõl inkább amerikai cowboy-, mint mexikói tehenészkaja) sem ragaszkodnak egy bizonyos recepthez. Ami azért pl a milánóinak és a bolognainak van... szóval mi került messze a fájától...?
Tehát, a csilisbabot lehet sokféleképpen csinálni, adok több receptet is: egyszerût, vegát és olcsót, valamint alternatívákat a hangulat szerinti felturbózáshoz.

CHILIS BAB 1., a kommersz konzervbetyár ...

Folytats a blogon ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/chil...

sponsored links

Keres?s