Zserbócsiga

2011-10-18

sponsored links

zserbócsiga

Doktor Pepper nagyon szeretheti a zserbót, mert már többféle formában próbálkozott vele. A legdurvább a zserbógombóc, ami nem más, mint dió, cukor és lekvár csokiburokban. Én is szeretem a zserbót, de a gondolatot is töménynek találom. Doki legújabb ötlete, vagyis hogy tegyük a zserbótölteléket kelt tésztába, nagyon megtetszett.

Zserbócsiga (12 darab 20 x 25 cm-es tepsiben):

2 dkg élesztõt 1 dl tejben 2 kockacukorral 15 perc alatt felfuttatunk. 30 dkg lisztet, fél teáskanál sót, 3 dkg porcukrot, 1 tojássárgát összegyúrunk a felfutott élesztõvel, és beledagasztunk 3 dkg olvasztott vajat is. Kb. 10 percig dagasztjuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük letakarva. Kicsit átgyúrjuk lisztezett deszkán. A tészta negyed részét  levágjuk, és akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. (Így gondoltam megakadályozni, sikerrel, hogy a töltelék kifolyjon és jól odaégjen.) A tésztalapot sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a maradékot pedig téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral. Erre ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s