CHERRY KOCKA

2011-10-18

sponsored links



Rengeteg meggyet tettem el a nyáron, úgy hogy szerintem eljött az ideje, hogy egy zacskót felhasználjak belõle. Kicsit legalább visszajön a nyár íze...Mára megígértem a fiamnak, hogy sütök belõle valami nagyon finom, krémes, amolyan "nyammos" süteményt...Így is történt... Alig, hogy készen lettem a sütivel, a fiam már ott nyitogatta a hûtõ ajtaját..Hiába mondtam neki, hogy sicc onnét, mert dermednie kell még, nem értett a jó szóból...Kénytelen voltam idõ elõtt elõszedni a frigó mélyérõl a tepsit. Ezért lett olyan "maszatolós" a szelet...Persze nála ez nem lényeg, két falatra lenyelte..Utána, én is... :o)))

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 15 dkg cukor, 3 dkg keserû kakaópor, 18 dkg liszt, 3 kanál víz, 3 kanál olaj,1/2 sütõpor.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákat pedig fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezzel is elkeverjük. Ezután jöhet bele a liszt, a kakaópor és a sütõpor. Ezzel is simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Sütõpapírral bélelt, kb. 30x40 cm-es tepsibe simítjuk a ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s