Francia bisztrókonyha- Le Tour de France 9.

2011-10-19

sponsored links


Csütörtök este a francia bisztrókonyha titkaival ismerkedtünk Várvizi Péter vezetésével a Csillagánizs fõzõiskolában. Mitõl is lett fogalom a bisztrókonyha az egész világon? Egyszerûségükben nagyszerû ételek. Ez a mottója ennek a nagyon népszerû sorozatnak a Csillagánizsban, hiszen már a 9. estet tartották ebben a témakörben és remélem lesz még folytatása. 
Az est folyamán elkészített ételek nevébõl talán nem is gondolnánk, milyen finomságok készültek. Az egyszerû karaj-burgonyapüré párosítást hogy fel lehet dobni, ha a burgonyához tisztított vajat adunk, tálaláskor konfitált fokhagymát teszünk a tetejére, vagy a karajt, amit nem sütöttünk rommá, egy ecsetnyi dijoni mustárral a tányéron. Ezen az estén ismét bebizonyosodott a jó húshoz nem kell sok fûszer, elég a só és bors párosa ezáltal érvényesül a hús zamata. Az uborka is új arcát mutatja, ha forró serpenyõben átsütjük. 
De térjünk vissza az elõételre. Spenótlevelek, almaborral habosított tojássárgája, kakukkfûvel és olívaolajjal pirított bagett. Ennek az elõételnek a lényege, a tojás szétválasztása. A fehérjét külön megsütöttük, a sárgáját pedig az almaborral habosítottuk gõz fölött. Tetején petrezselyem és bazsalikom. Mmmmmm...
A desszert pedig igazán méltó befejezése volt a remek ételsornak. Joghurtos hab, melyet a vaníliás alma-körte páros kísért tetején néhány szem áfonyával és szeletelt mandulával. A desszert ékes példája, hogy egyszerû, jó minõségû alapanyagokból milyen finomságokat készíthetünk. A következõ estekrõl remélem sokkal jobb fotókkal fogok jönni, mert ezek még mindig a telefonommal készültek.

Almaboros sabayon pirítossal: ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s