Körtés-hagymás kardamomos relish

2011-10-19

sponsored links


Vagy chutney. Erre azt hiszem, tényleg nincs magyar szó, viszont ez lett az év körete nálunk. És bár a karácsony igenis messze van, több mint két hónap, és november közepe -vagyis advent - elõtt nem valószínû, hogy gasztroajándékokon törtöm a fejem, de majd lesz egy fül, ha a munka és a Zélet közepette sikerül egy ilyen fület kreálnom fentre,  (nem szólva azokról, amiket fel kéne tölteni címkékkel )- ezt mégis ajánlom gasztroajándékként mindenkinek, aki szereti a kicsit különlegeset. Én tökéletesen el tudom képzelni egy nagydarab marhahús, tarja vagy hamburger mellé, nálunk egy sima kis konfitált kacsacombot abszolút szofisztikált ebéddé változtatott.. Ráadásul talán az egy  kardamomon kívül könnyen elérhetõ alapanyagokból készül, nagyobb mennyiségben is készíthetõ, üvegbe zárható, és melegíthetõ.Én most frissen használtam fel, de ha apróbbra vágjuk a hagymát és a körtét, akkor lekvárszerûbb állagot kapunk.

Hozzávalók:

35 dkg hagyma
2 nagy vagy 4 kisebb körte
2 ek. vaj
1 ek. olaj
1 dl portói
2 ek fehérborecet
2 ek méz
2 nagy csipet reszelt szerecsendió ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/10/kortes-ha...

sponsored links

Keres?s