Gasztronácik forradalma

2011-10-19

sponsored links

A blog majd kilenc hónapja alatt nagyon nem nyilatkoztunk meg (gasztro)közéleti kérdésekben, s továbbra is tartanánk magunkat a jó szokásunkhoz. Hanem ez a hír, ami nem is annyira meglepõ a gasztroújságírásban forgolódóknak, mindenki másnak meg lényegtelen is, amúgy, most valahogy megköveteli a gyomrunktól tõlünk, hogy pár sorban, az igazságérzet miatt.

(Mielõtt tovább olvasnátok, nem lehet beilleszteni, csak egy másik verziót, de ide kattintva meghallgatható, vagy olvasás közben is lehet, annyira találó.)

Valahogy az ember szemet huny afelett, hogyan lett MBT (és picit BD) az elmúlt években a magyar gasztronómia felülbírálhatatlan és megkerülhetetlen megmondóembere. Nem is kell ezt piszkálni, mert nincs is (még) konkurenciájuk, és minden negatív felhang ellenére még mindig nekik köszönhetõ nagyon sok pozitív változás az országban, meg az ország gasztronómiájában. És ez pár évig még így is lesz. Sõt, a mostani eredményekhez is gratulálunk, mert nagy eredmény. Tényleg.

Akármennyire is nem tetszik, baromira kicsiny egy ország vagyunk, sõt, tulajdonképpen egy városból áll az egész ország, és ebben a belterjes közegben minden összefügg mindennel, mindenki kapcsolatban áll mindenkivel. Nem összeesküvés elméletet gyártunk, nem is sértetten vagadalkozunk, mint itt (azért érdemes átfutni), ezt egyszerûen tényként kell kezelni. Nincsen ma itt pártatlan, érdekek nélküli, befolyásolás mentes, hiteles gasztroújságíró. Még az sem, akirõl azt hisszük.

Hogy az MNGSZ kedves séfbácsikáinak valaki neki megy, el lehet vitázni persze, de hát a forradalom már csak ilyen, akkor fejek hullanak kérem, ölni kell és belezni, sárba tiporni és megalázni, tönkretenni, ilyesmi, a végletek mozgatják a ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/19/gasztr...

sponsored links

Keres?s