Halak és halételek - nyereménykönyv

2011-10-19

sponsored links


Még nyáron kezdõtött a történet, amikor részt vehettem a Metro vevõakadémián Szabó Péter halakról szóló gyakorlattal jó alaposan megfûszerezett elõadásán. Aztán meghívtak a könyv bemutatójára is. Nagyon kellett ez a könyv, fõleg az elõadásban ránk özönlõ hihetetlen információmennyiség után éreztem úgy, hogy semmi sem tudok a halakról. Pedig szeretem õket. Kifilézve, a tányéromon.
Szabó Péter egyébként Oceancowboy néven a weben is fellelhetõ, de Hoitsy György halbiológussal együtt jegyzett könyvük százszor tartalmasabb és összefogottabb információforrás, mint bármiféle blog.

A könyv a Magyarországon kapható összes édesvizi és tengeri hal bemutatásával kecsegtet. Mindezt 80 recepttel megspékelve. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban 40 tengeri és 20 évesvizi halat. Olyan ismerõsöket, mint a harcsa, pisztráng, ponty vagy a lazac, tonhal, szardínia. És persze jönnek azok a halak is, amikrõl már hallottam, de még sose mertem nyers formában a konyhámba behozni, hogy aztán megküzdjek velük, például a kecsege, a vajhal, az angolna vagy a durbincs.
Szépen, abc sorrendbe rendezve sorakoznak egymás után a leírások, magyar, angol és latin megnevezések, élõhelyek, adatok és persze érdekességek. Egy-egy hal hirtelen érdekessé és ismerõssé válik, mint például az elhíresült pangasius, és kapunk hozzá egy ötletes elkészítési módot is.

Kétféle képpen lehet használni a könyvet: okosodásra és fõzésre is. Nagyon jó bevackolni vele és csak lapozgatni, nézegetni, olvasgatni. Az illusztrációk szépek, a halakról készült akvarelleket kifejezetten ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2011/10/halak-es-...

sponsored links

Keres?s