Nyelv tartármártásban
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg marhanyelv, só, szemes bors, babérlevél, fokhagyma.
Tartármártáshoz: 1 tojás sárgája, 1 kanál mustár, 1-2 dl. olaj, kevés porcukor, só, bors, citromlé, 1 pohár tejföl.
Elkészítése:
A marhanyelvet elõ kell fõzni, meg kell tisztítani. A nyelvet betesszük a kuktába, amibe annyi vizet teszünk, hogy ellepje a nyelvet. Kevés ételízesítõt teszünk bele, majd beleszórunk 10-15 szem szemes borsot. Egy órát fõzzük a kuktában, megtisztítjuk a bõrétõl, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hûl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, megszórjuk ...