Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Cordon bleu gombaAz eredeti cordon bleu francia étel, jelentése kék szalag. A borjúhúst töltik meg sajttal, sonkával és kirántják. Ezúttal én a gombafejeket töltöttem meg így, igaz nem paníroztam be, de az elnevezéssel a töltelékre kívántam utalni. Gyors és egyszerû étel, a család apraja-nagyjának.:)
Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... | ||
Szaglás és kelkáposztaAz leírhatatlan lelkiállapot, amikor a piacon az ebédhez édes paprikát vásárolsz, de csak otthon derül ki, hogy vagy elkeverték a táblákat, vagy vicceskedett az eladó, mert majd egy kiló hipercsípõset sikerült beszerezni. Kelkáposztát és tésztát csináltam a héten, meg teszteltem a kutya szaglását. Állatvédõk ne olvassák tovább. Mert a kutya neveletlen, mint a legtöbb (ezzel nyugtatom magam). Nálunk a következõ a felállás: én mint falkavezér, a csajom mint falkatag. Könnyen kitalálható, hogy a kutya kire hallgat és ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/21/szagla... | ||
Grillázsos ostyalapCsilla-Húgom lakodalmán ez a kis édesség töltötte be a kámfor szerepét. Egyszerûen kitették a sütistálakat az asztalra, ezen falatok meg közel azonnal felszívódtak. Nem mondom, besegítettem. Aztán kiderítettem, hogy húgocskám anyósa "követte" el ezt a finomságot. Emilcím megszerez, recept elkér, s akkor itt is megoszt. Hasonló az Édesanyámé is, de ez mintha egyszerûbb. Vagy csak az régen készült. Mindegy, most ezt kell fogadjátok. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... | ||
Sült paprikás fusilliAnnyi, de annyi szép, színes paprika van még mindig a piacon, sosem tudok ellenállni (igaz, nem is akarok:)), mindig veszek egy halommal, csak azután gyõzzük megenni! Ezért idõnként keresni kell új felhasználási területet, és a sült paprikán akadt meg a szemem. Eredetileg leves készült volna belõle, de olyan finom volt a krém, hogy úgy maradt, inkább fõztem hozzá tésztát. Hozzávalók 2 személyre: ... | ||
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/10/sult-... | ||
Frankfurti leves | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/10/frank... | ||
Maki babaganoush receptjeMaki egy könnyû padlizsán receptet állított össze nektek. Kiváló étel melegen pitával vagy pedig fõételnek fõtt rizzsel tálalva. Készítsétek el a hétvégén! Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... makifood.blogspot.com/2011/10/maki-ba... | ||
Sertéssült töltött kellel | ||
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10... | ||
Skóciából jöttem, mesterségem címere: food blogger
Óriási lépést tettünk meg Párommal nemrég (vagyis Õ már régebben), méghozzá egy 2000 km-es lépést: Skóciába költöztünk. Páromat ide szólította a karriere, én pedig boldogan követtem Õt erre a gyönyörû helyre.
Ezúton osztom meg Veletek az elmúlt idõszakban készült képek zömét, remélem örömötök lelitek bennük! ... | ||
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/10/skoci... | ||
Let it snow! Kókuszsznó...Mielõtt sor kerülne a várva-várt eklerezésre, elõbb egy gyors "idõjárásjelentés" következik... .... mifelénk havazik. Intenzíven hullakókusz, megaporédesítõ, persze nem a fáról? A kókuszbomba felépülése: karamellizált inverz leveles tészta, vaníliás chantilly, szõlõzselé, házi cukorment ... | ||
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/10/let-... | ||
Mai nap ünnepeltjei családunkban !Ma van a kisebbik lányom névnapja de mivel a jövõ héten jönnek haza, személyesen csak akkor fogom tudni felköszönteni ! Nagyon boldog névnapot kívánunk sok szeretettel ! A nagyobbik lányom párja pedig a születésnapját ünnepli ezen a napon Nagyon boldog születésnapot kívánunk sok szeretettel ! Az ünneplés, köszöntés torta sütemény a késõbbiekben lesz ! | ||
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... | ||
Panna cotta krém áfonyával
A panna cotta régebben nem tartozott a kedvenceim közé: bár nagyon aranyos a kis minipuding, szépen lehet tálalni, díszíteni, finom öntetekkel megbolondítani, az íze önmagában nem túl érdekes. De mikor a Vapiano kávézójában megkóstoltam, ahol jópofa csatos üvegecskében árulják, rájöttem, hogy ha kevesebb zselatinnal készül, krémesebb lesz az állaga, így jobban dominál ... | ||
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/21/pa... | ||
Zöldborsóleves kolbásszal, mustárosanGasztrobloggerség ide, vagy oda, gyakran és is "megúszós" ételeket fõzök/fõznék. Most is csupán az a cél vezérelt, hogy ne kelljen elmennem vásárolni és gyors legyen a leves. Szóval tipikus "így sikerült" étel lett. Ahhoz képest viszont kifejezetten jó! Tehát, miután körülnéztem a kamrában, hûtõben, fagyasztóban, be kellett látnom, hogy elég szûkös a választék. Fagyasztott zöldborsó, ahhoz ... | ||
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/21/zold... | ||
Pekingi étkezésekKínában igen fontos szerepet tölt be az étkezés, maga az egyik köszönési formájuk is kb. azt jelenti, hogy "Ettél-e már?". Ebbõl következik, hogy a városban lépten-nyomon étkezési lehetõségekbe futunk, s ahol nincs külön étterem vagy stand, ott utánfutókról árulják a sült, fõtt és nyers finomságokat. Nyitottságomból és kíváncsiságomból következõen igyekeztem minden a helyiek által is kedvelt ételt és szokást kipróbálni. A reggeli, ebéd... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... | ||
Banános-körtés papucsA banános körteleves maradékából: Hozzávalók: gyümölcs a banános körtelevesbõl, kevés levessel vaníliás pudingpor ... | ||
Tovbb a blogra ... konyhalal.blogspot.com/2011/10/banano... | ||
Kapros-tejfölös káposztafõzelékSajnos még mindig vese és tartozékai problémáival küzdök,vagyis vmi nagyon elromlott bennem:( De próbálok elvonatkoztatni,s napközben csak a munkámra koncentrálni, itthon pedig magamra ,aztán meglátjuk hová halad ez az egész folyamat.... Addig is van még pár korábbi recept a tarsolyomban. A fõzelékeket nagyon szeretjük.Ahogy elnézem a fõzelék birodalmat,megállapíthatom,hogy lassan már mindenbõl lehet ... | ||
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/10/k... | ||
A kismama hajnalban zseni, ja, nem!Hajnali öt. A csecsemõ édesanyja már négyszer majdnem eljutott a REM fázisig. Majdnem. Összeszámolja, mennyi valódi félórát töltött alvással lefekvés óta, majd arcán mindentudó mosollyal állapítja meg: négy és negyed óra, elég az. A csecsemõ légzése lelassul, szorítása enged, már csak nyálszagú mancsai kapaszkodnak a pizsamapántba, visszatehetõ lenne. Az édesanya azonban kiélvezi a nap legboldogabb tízpercét, mikor atomantiként száguldanak fejében a gondolatok. Nemcsak a bevásárlólisták pörögnek végig, de a bennfelejtett mosás, sõt, élete legfantasztikusabb cikkötlete, sztorija is beugrik: forradalmi ízkombinációk. Vadiúj ... | ||
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/21/a_kisma... | ||
A csontritkulás és a táplálkozás összefüggéseiA csontritkulás világnapja felhívja figyelmünket erre az elterjedt civilizációs betegségre. Lehetõséget kapunk, hogy meglássuk a táplálkozás és a csontritkulás kialakulásának összefüggéseit, és levonjuk a konzekvenciát. Csak egyszerûen több tejterméket fogyasztani nem megoldás, különösen azok számára, akik allergia, vagy más okok miatt már kizárták étrendjükbõl, arról nem is beszélve, hogy ha nem kerül szervezetünkbe párhuzamosan elegendõ magnézium, akkor a ... | ||
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/20/a_cs... | ||
Orjaleves, pecsenye tarjából, vele sült krumplivalMa a tarját is megfõztem, amit tegnapelõtt a hentesnél vettem. A csontját én vágtam össze késsel, és utána eltörtem, hogy ne legyen szilánkos a leves, amit gyorsfõzõ fedõvel fõztem, jól bezöldségelve, a szokásos jelzések után 25 percig, aztán kikapcsoltam a tûzhelyet, a fazekat félrehúztam, és hagytam, hogy magától essen vissza a pöcök. Közben nagyobb edényben megfõztem a ... | ||
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/10/orjaleves... | ||
Töltött sült paprika (vegán)Mi legyen az ebéd, ha van itthon jópár apró, lassan fonnyadásnak induló paprika, de nincs paradicsom (lecsó tehát kilõve); valami egyszerût van csak idõnk készíteni; legyen laktató, és persze finom? Kis paprikákat kettévágtam, eltávolítottam a csutkájukat, és paradicsomos zabpehelypástétomot kanalaztam beléjük. Vékony hasábokra vágott krumplit összeforgattam pici olajjal, majd szétterítettem ... | ||
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/10/toltott-... | ||
Autós torta kisfiúnakGyümölcsös túrótorta, kakaós piskótával, kisfiús stílusban. A kérés az volt, hogy csak a teteje legyen fondantból, és legyen rajta autó. A többi rám volt bízva. Hát ilyen lett..:) A kisfiúnak állítólag nagyon tetszett, és ugy-e ez a legfontosabb. | ||
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/10/autos-... | ||
Az egészséges sütemény projekt folytatódikZabpelyhes keksz Ha jól meggondolom, ezek a sütemények már a karácsonyi ötletelés jegyében készültek. Végül is ki kell próbálni az apró süteményeket is, nehogy élesben kísérletezgessünk az ünnep elõtt. Elmondhatom kérem, hogy ez a keksz kiállta próbát. Nagyon finom! Az eredeti ... | ||
Tovbb a blogra ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/10/az-e... | ||
Nem igazság!- Nem igazság, miért csak a Zsófi mehet Pestre, nekünk meg itthon kell maradni, iskolába menni... - Hát, édes fiam, ha te vagy olyan mázlista, hogy kancsalon születsz, majd három- és ötéves korodban megmûtik a szemedet, most te jöhetnél Pestre, szemészetre. De hát, látod, ezt dobta a gép. | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | ||
Fahéjas fantanvagyis a "fahéjas cumó"(by Lesi). Citromhab blogján láttam meg: nagyon látványos, mégis nagyon egyszerû sütemény. Nem kell a formázással sokat vacakolni, percek alatt megvan. Mostanában többször kellett készíteni, Lesi, aki nem rajong a fahéjért, imádja szétszedegetni :) és én is gyakran viszem tízóraira magammal, jól csomagolható. Kinyújtjuk a megkelt tésztát (60*30 cm Citromhab ... | ||
Tovbb a blogra ... szavaa.blogspot.com/2011/10/fahejas-f... | ||
Fûszervajas sült csirkecombEz itt a képen (ami ugyan nem a legjobban sikerült) az eddigi egyik legfinomabb sült csirke, amit sütöttem. Pedig nincs nagy titok, nincs furfang vagy bármi hasonló, csak a combikák, só, bors, fokhagyma és egy kis fûszervaj. Az ám! Teljesen biztos, hogy sült csirkecombot én ezután csakis így készítek. Persze fûszervaj helyett néhány lap sima vaj is ... | ||
Tovbb a blogra ... zsucikonyha.blogspot.com/2011/10/fusz... | ||
SÜTÕTÖKÖS PITEÍme az amerikai "Pumkin pie", amit a tengeren túlon szinte minden háztartásban ismernek, és nemcsak "Halloween" (Mindenszentek) ünnepén sütnek, hanem egész télen, amikor jólesik egy meleg, fûszeres sütemény. A magyar ízlés szerint kicsit talán kicsit túl fûszeres is, ezért az alábbi receptben csökkentettem azok mennyiségét. Jó étvágyat kívánok egy igazán finom, krémes pitéhez! SÜTÕTÖKÖS PITE ... | ||
Tovbb a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/10/s... | ||
Papírban sült mediterrán tengeri halRövid idõn belül másodjára készítettem ezt az isteni sült halat. Számunkra máris egy jól bevált visszatérõ recept lett. Nem kell vele sokat bíbelõdni, csak összecsomagolni és betenni a sütõbe. Újjabb bizonyíték arra, hogy az egészséges étel bizony finom is. De vajon miért hiszik sokan ennek az ellentétjét?! Hozzávalók ... | ||
Tovbb a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/10/papir... | ||
Karalábé krémleves, sajtos-brokkolis galuskávalA krémleves repertoáromat szerettem volna bõvíteni, a nyersen kedvelt karalábéra esett a választásom. Anyukám gyakran készített "hagyományos" kockára-vágott karalábélevest. Most az az ötletem támadt, a hozzávalókat megfõzés után pürésítem, s hogy színe is legyen sajtos-brokkolis galuskával kínálom. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... | ||
Házi rétestészta és a tökös mákos rétesTegnapelõtt vettem egy fél sütõtököt és eléggé sürgetett már az
idõ, hogy használjam fel. Eredetileg sütni akartam, de aztán eszembe
jutott, hogy van még egy adag darált mák a hûtõben, úgyhogy semmi nem
akadályozhatott meg egy rétes összedobásában. Na jó azért másfél órámba
került, de szerintem ez nem sok egy eredeti kézzel nyújtott rétes
elkészítéséhez a nyersanyagoktól a kész rétesig. Pár éve volt rá alkalmam, hogy egyik barátnõm nagymamája megtanítson minket a rétestészta készítésére. A recept nem ... | ||
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/hazi-... | ||
Kakaósan túrós kuglóf - 16 cm-es formábanNem fogok sokat szövegelni, ez egy egyszerû kis kevert sütemény - kuglófforma próba. A minap tettem szert az egyik áruházláncban egy a szokásosnál kisebb, 16 cm-es formára, ami nekünk - változatosságkedvelõ - hármunknak sokkal inkább megfelel, mint a szokásos 22-24 cm-es. Teszt megvolt, remekül vizsgázott, kuglóf kisült és el is fogyott, egészségünkre! Hozzávalók ... | ||
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/10/kakaos... | ||
Palántától az erõspistáigPár szem paprikamagot kaptam még az év elején úgy kb január vége február eleje környékén. Elõször a magvakat egyenként elültettem kis palántázó edénybe, majd amikor ilyen nagyok lettek, átkerültek virágcserépbe. A paprika neve ANTILLÁK-i erõspaprika. Szabadföldben még ennél nagyobbra is megnõ. Nagyon bõtermõ. Egy tövön akár 20-25 db paprika is ... | ||
Tovbb a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/10/palan... | ||
Kellemes õszi napsütés...... és hõmérséklet. | ||
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/10/kellem... | ||
Kókuszgolyó reformosan, finomanMég két hete csütörtökön este készült el az alapja, mikor falafel fasírt sült - nem írom, hogy gombóc, mert kis lapikra sikerültek. :) A fõtt zabpehely felét ehhez használtam fel, a másik felét a csicseri borsóhoz. Hozzávalók: 25 dkg zabpehely 10 dkg kókusz 2 marék magozott datolya ... | ||
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/kokuszg... | ||
Árpatészta zöldségekkelHétfõ este a szõlõlé préselésével foglalkoztunk, ezért készült ilyen egyszerû étel. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/arpates... | ||
Újra õsz, újra gesztenye! -gesztenyepüréA kõszegi családi kapcsolataim miatt õsszel, -a gesztenye szezonban- gyakran készítünk sült gesztenyét és "valódi" gesztenyepürét. A házi pürében biztos a 100% gesztenye, ám ez nem kevés, türelmes elõkészítést igényel. A frissen szedett gesztenyét elõször éles késsel megszabadítjuk a kemény, barna héjától, majd kuktában, vízzel elfedve ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... | ||
Csirke sült lecsóvalMióta Delia Smith módszerével darabolom a csirkét, nincs panaszom a hús ízére. Mivel minden darabba jut csont, és a csontokra tapadó finom hús, az összhatás egész más, és még a hús állománya is másnak tûnik, ráadásul minden darab kiadós. Gyakrabban is van csirke mostanában, sõt G. is olyan kijelentést tett, valamelyik ételbõl falatozván, hogy nagyon szereti a ... | ||
Tovbb a blogra ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201... | ||
Lányok a konyhában: HúsSzagoltatok már húst. Nem az illatokra gondolok a hentesnél, az csak egy dolog. Arra gondolok, mikor a frissen megvásárolt húsárut kibontjuk a zacskóból (jobb helyeken papírba csomagolják) kezünkbe fogjuk, próbálgatjuk a súlyát, a fogását és jó alaposan beleszagolunk a közepébe. A húsoknak általában jellegzetes illatuk van (rossz esetben szaguk), nem lehet összetéveszteni egy csirkét a disznóval, a ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/20/lanyok... | ||