Palántától az erõspistáig

2011-10-20

sponsored links


Pár szem paprikamagot kaptam még az év elején úgy kb január vége február eleje környékén. Elõször a magvakat egyenként elültettem kis palántázó edénybe, majd amikor ilyen nagyok lettek, átkerültek virágcserépbe. A paprika neve ANTILLÁK-i erõspaprika.

 Szabadföldben még ennél nagyobbra is megnõ. Nagyon bõtermõ. Egy tövön akár 20-25 db paprika is megterem. Alíg hogy lehullajtja a virágát 2-3 napon belül már elég nagy paprikák látszanak rajta. Hamar növõ. Ha erõs paprika krémet - erõspistát - szeretnénk készíteni belõle, már akkor elkezdhetjük, mielõtt elkezd beérni. Így zöld színû krémünk lesz. Én megvártam amíg beérik.
 
Az én paprikáimat kora nyáron kétszer is elverte a jég, de azért annyi mégis termett, hogy egy kevéske  magokat is ki tudtam vonni belõle és még egy jó kis üveg erõspista is készült.

A kezemre jó vastag gumikesztyût húztam és így fogtam hozzá a paprikák felszeleteléséhez és a magok eltávolításához. Még így sem tudtam megúszni, hogy ne "sírjak" Gumi kesztyûn keresztül lehetett "élvezni" az erõsségét. 

25 dkg erõs paprika,
5  dkg vöröshagyma (jobb lett volna sonkahagyma, de nem volt itthon) ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2011/10/palan...

sponsored links

Keres?s