Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Böjttábor DobogókõnBöjttábor Idõpont: 2011.11.12-2011.11.19 helyszín: Dobogókõ Gyere el, ha -ha csak egyszerûen méregteleníteni és feltöltõdni szeretnél -ha megszabadulnál felesleges kilóidtól -ha változtatni akarsz életeden, vagy életmódot váltanál -vagy ha szükséged van egy kis elvonulásra, befelé fordulásra a 7 napos böjt díja: 60 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, gyógyteákat, ásványvizet, és minden egyéb eszközt, ami ... |
Tovbb a blogra ... gittarawfood.blogspot.com/2011/10/boj... |
Laci!Konyha!: Apád beájulnaA vájtszájúak már tudják, újabb étteremkritika következik, ismét Újlipótvárosból. A cím félrevezetõ lehet, de hogy miért utalok a magyar filmtörténet talán valaha volt leggyengébb filmjére egy étteremteszt esetén, ez a posztot elolvasva nyilván kiderül. (Egyébként az is megérne egy külön bejegyzést, hogy Sas Tamás a kiváló Presszó után hogyan süllyedhetett odáig, hogy egy ilyen kínos filmet rendezzen, de akár Stohllal is jöhetnék, aki azóta egy moziban sem játszott akkorát, mint anno a Presszóban.) De térjünk vissza a ... |
Tovbb a blogra ... topliszt.blog.hu/2011/10/21/laci_kony... |
Emeletes (majdnem) Pavlova tortaMár régesrég terveztem kipróbálni a Pavlova tortát, annyi gyönyörûségeset láttam már a hazai és a külföldi blogoldalakon is sorra megjelenni, hogy én sem hagyhattam ki. Végül úgy adódott, hogy éppen most így télelõn maradt meg 4 árva tojásfehérjém a hûtõben karöltve némi felbontott habtejszínnel és krémsajttal, így nem átallok nektek friss eper, málna és ... |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/10/emelet... |
Gombás cukkinis rántottaGomba és a cukkini párosítás nagyon bejön nekem meg Tibinek is, utóbbi idõben elég sokat eszünk ebédre vagy vacsorára. Mostani vacsora lett könnyû rántotta formájában. Irásom egyben egy serpenyõ teszt is. Gyûjtöm a pontokat a Corába és már régebben kinéztem ezt a kerámia bevonatú serpenyõt:
Egyszer rákérdeztünk de akkor nem volt. Múlt héten váltottunk ki utalványt és rákérdeztem és volt be is szereztem egyet. Szép ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~... |
Gorgonzola sajtos sült fügeBence 32 éves koráig nem evett fügét, én meg 25 éves koromig. Otthon csak aszalt füge volt, brrrrrr...Volt kolleganõm pár éve behozott egy vödörrel, azóta imádom. Azt nem tudom, hogy update hányas, de nem is izgatom magam. :P Múltkor volt az aldiban lila füge, ilyen ni: vettem tesóméknak/anyukáméknak és magunknak. Bence rájött, hogy ez milyen finom és mire csináltam volna belõle bármit is, megettük. :) Aztán hiába mentünk az aldiba, nem volt ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~... |
Kecskesajt földimogyoróvalA recept itt a képek alább :-) |
Tovbb a blogra ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/10... |
Yodás londoni sajttortaTegnap volt a nagyfiam születésnapja, igen, nagy, hisz már 10 éves:-) Gondban voltam, mert úgy alakult, hogy idén 3 tortája is lesz. Egy a nagy napon, egy a Nagyinál - már készül- és egy a barátokkal a buliban. Úgyhogy nem akartam semmiképp valami elvetemült méretût sütni, így lett egy 18 cm-es sajttorta. Mivel Yoda nálunk az Isten, így õ is rákerült. Hozzávalók 18 cm tortaformához: ... |
Tovbb a blogra ... bakeann.blogspot.com/2011/10/yodas-lo... |
Beígért padlizsán krém (Zsóka emlékére)Eddig nálunk csak a baloldali - piros - padlizsán krém készült, ami tulajdonképpen zakuszka. A zakuszka Zsóka emlékére történet: egy nagyon régi barátnõm családja akkoriban költözött Magyarországra, amikor Erdélyben nem volt könnyû az élet (most sem könnyû, csak könnyebb). Amikor az egyetemen megismerkedtünk, sûrûn jártam ki hozzájuk (Pest egyik külsõ kerületében laktak egy szép kis családi házban). Édesanyját hívták Zsókának, akitõl megtanulhattam ... |
Tovbb a blogra ... csokismalna.blogspot.com/2011/10/beig... |
Sajtos batyukPetrától vettem a receptet, õ meg a Tisza család szakácskönyvébõl, finom volt. Egyre jobban szeretem ezeket a sós, sajtos süteményeket, pogácsákat, rudakat. Keresgélem a nekem legjobban tetszõ, azaz egyszerû ámde nagyon finom variációkat, ha megtalálom megmaradok annál a ... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/10/sajtos... |
RozscipóFinom cipó készíthetõ rozsból is. Sütöttem már teljesen teljes kiõrlésû rozsból is kenyeret, de azt csak a fanatikusabb reformosoknak javaslom. :) Nem volt rossz, de sûrû, ragacsosabb. Inkább pirítósnak fogyasztottam. Ebben a tésztában viszont még fehér liszt is akad. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/rozscip... |
Csirkepörkölt jalapenovalMár megint a zoknihoz a csizmát esete forgott fent. Megláttam a csípõs paprikaszeletkéket, és gondoltam egyet, csirkemellet találva a mélyhûtõben, reggel nekiestem és összedobtam a pörköltet. (Igen, tudom egyesek szerint nem lehet mellbõl készíteni, de meglepõ módon, az egyik legjobban sikerült lett!) Ez a csípõs zöld paprika található a (mostanában nagy kedvenc Burger King) hamburgerben is, sajnos a chili a ... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/10/csirke... |
Pulykacomb római tálban körtévelHozzávalók: 2 felsõ pulykacomb, só esetleg csirkefûszer, bors, 1 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 4 darab körte (alma) Elkészítése: ... |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
Dagadó zsemlés-fûszeres hússal töltveAmióta alacsony hõmérsékleten hosszabb ideig sütöm a húst, sokkal szívesebben készítek egyben sült húsfélket, mert sokkal ízletesebb lesz. A zacskó meg egyébként sem hagyja kiszáradni a sültet. Az unalmas zsemlés-tojásos-gombás töltelék helyett ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/10/dagad... |
Természetes flavonid - a hagymahéjLegközelebb amikor hagymát tisztítunk, ne dobjuk ki a héját! Személyes emlékeim is vannak hagymahéj teáról (igaz abba került a hagyma belsõ rétegeibõl is), amit akkor nagyon nem szerettem, de nagymamám mindig ezzel. kúrált ki a megfázásból. A Plant Foods for Human Nutrition hasábjain publikálták azon kutatások eredményeit, melyek bizonyítják a hasznos anyagok milyen gazdag tárháza a hagymahéj. |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/21/term... |
Hurrá, hurrá!A blog lassan visszakapja szerzõjét, ma elkészült az utolsó-utolsó kép is a könyvhöz (amely már betördelve készen várta ezt az egy nyamvadt fotót), korrektúra, végsõ simítások és lassan fûzheti a nyomda a papírt a nyomdagépbe. Hogy milyen legyen ez a papír, ezen is legalább egy fél délutánt tanakodtunk, papírokat simogattunk, hajlítgattunk..., majd jött a borítómumus. Hetek óta megvolt a ... |
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/10/h... |
BIRSALMASAJTRégen a kertünkben, volt egy birsalmafa, ami minden évben szépen termett. Mikor megértek rajta a szép sárga pelyhes gyümölcsök, anyukám mindig készített nekünk birsalmasajtot. A legjobban apu szerette, esténként ott majszoltuk a frissen vágott szeleteket a vacsora után. Igazi téli csemege volt. A fácska már ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Boszorkány ujjakÍgy Halloween elõtt másfél héttel írom ezt a bejegyzést, hátha valaki el szeretné majd készíteni. Szerintem nagyon ötletes, bár kicsit morbidul hangzik az a mondat, hogy "Az ujjakat elõmelegített sütõben megsütjük." :D Tudom, hogy itthon nem nagyon ünnepeljük a Halloweent, de szerintem egy vicces süti mindenképp belefér. Én pl. kisebb ... |
Tovbb a blogra ... florakonyha.blogspot.com/2011/10/bosz... |
ALMÁS ZELLERKRÉMLEVES SAJTKOSÁRKÁKKALHa van olyan, hogy egy leves ízileg szép, akkor ez az! A zeller domináns ízét egy kicsit meglágyítja az alma és a burgonya. Összességében, egy finom, õszi krémes, habos zellerkrémlevest kapunk. Ha ehhez még elkészítjük a zelleres sajtkosárkákat, biztos, hogy osztatlant sikert arat ez a finomság. HOZZÁVALÓK ... |
Tovbb a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/10/alma... |
Patiszon parmezános bundában, amikor nincs kedved panírozni, fokhagymás burgonyávalKint a kertben már kezd garázdálkodni Fagy Úr. A patiszont szedtem le, a zsenge példányokat félretéve a konyhába, az öregeket a kecskéknek. Ahogy a bokrok közt megbújtak a kis csillagok, számban összefutott a nyál, szinte éreztem a rántott tök ízét. Persze este már nem volt kedvem panírozni. De az érzés ott volt, tököt kell sütni. Parmezános bunda, kézenfekvõ a ... |
Tovbb a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/10/pat... |
Kókuszos profiterol - házi kókusztejszínnelHelyesek, nem? És ha tudnátok, hogy milyen finom... És annyira nem is bonyolult. Ezzel a kókuszos, csokoládés desszerttel a kókuszrajongóknak szeretnék kedvezni. Könnyen és gyorsan, körülbelül egy óra alatt elkészíthetõ, és ebbõl fél óra maga a sütési idõ. Elõre összeállíthatjuk, a hûtõben több napig is tárolható. A tésztája ... |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/10/kokus... |
Napi mosolyOvis uzsonna. Meggyes piskóta. Hazafelé sétálva befalatozva. Megjegyzés: - Még sosem ettem ilyen finomat! Ezek után úgy érzem, hogy nem túl érdemes a kulináris magasságokat ostromolnom. |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/napi-moso... |
Pirított gombás, tejfölös penneNehezen döntöttem el, hogy mi legyen ma az ebéd:( Azután - mivel a gomba elkészítése már sürgõssé vált - ez mellett a pirított gombás, tejfölös penne mellett döntöttem. Igaz, nem volt itthon színes penne-tészta, de így is finom lett:) (Én a díszítéshez apróra vágott piros chili-paprikát is használtam:) 1 adag szénhidráttartalma: 88 g Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Ázsiai narancsos chilis csirkeRéges-régen ettem már narancsos csirkét kínai étteremben, nagyon ízlett. Ez nem pont olyan, de ez is nagyon finom, nagy sikere volt nálunk. De mi egyébként is nagyon szeretjük az fûszeres ázsiai konyhát, meg a chilit is. Rizzsel tálaltam, de tésztával is el tudom képzelni. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... |
Praliné málnakaramell-krémmel töltveMost egy rövid szösszenet következik, méghozzá a nemrég mutatott málnakaramell továbbgondolása. Ki akartam próbálni a málnakaramellt lágyabb krém formájában is, csokihüvelybe töltve. Minõ meglepõ, így is tökéletes! Isteni nyúlós karamellkrém, a málna fantasztikus ízével! Én még a málnakaramell készítésekor kb. 3-4 kanálnyit meghagytam, és azon melegében 2-3 kanál tejszínnel ... |
Tovbb a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1... |
Lenotre és Hermé "klónok"Elméletileg holnapra szántam a mémeket, de mivel a számláló ma átlépte a bûvös tízezret , köszönöm Nektek, (ésmertjókedvembentaláltok, leszámítva a lázat, ami már néhány napja gyötör), gondoltam, elõre hozom ezt a két antifotogén finomságot. A Lenotre copy egy meringes citromtorta, ami a maradék mandulás paté sucrée-bõl készült. A tésztakagylóba a szintén ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/10/leno... |
Fõtt csirkemell krumplival meggymártással ! |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... |
Karamellás-lila fügés piteRemélem tart még a fügeszezon, nálunk ez 1-2 hete készült, csak most jutottam el oda, hogy a képeket kiválogassam. Bevallom mindig is utáltam a fügét...de most már tudom miért, mert eddig csak aszaltat ettem, ami tele volt maggal. Ehhez képest a friss ... |
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/ka... |
Kincseim ...... és meggyes sütiTerveztem. Úgy maradt. Mármint elmesélni annak, akik Ro-ból olvasnak, s érdekeltek (lettek volna) benne, hogy konyhai kütyük akciós lelõhelyeit megosszam. Szóval tegnap volt a napja mikor kipakolták az egyik üzletláncba a szilikonos formákat, teflonbevonatû hasznosságokat. Szerencsére Kicsilány (Kiffiú most épp gyógyulás címén lóg) ovija mellett is van egy ilyen bolt, ott szereztem be õket. Nem mondom, a macis forma már kifogyott, de nem is arra voltam rákattanva. Hanem a szilikonlapra, minikuglóf formára. Ehhez képest még ... |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Csokis gesztenyetortaEz a torta még anno apukám szülinapjára készült. Szerintem betalált. Pasinak mindig nehezebb tortát sütni, de ezt most abszolút pasisnak nevezném. Egy elég tömör tortáról van szó, de nem mondom, hogy csak egy vékony szeletet lehet megenni belõle. Nálunk ilyen közhelyek nem játszanak, haha. Kifõztük legutóbbi számában is megjelent. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... horsi-orsi.blogspot.com/2011/10/csoki... |
Mézeskalács könyvek nyugdíjazásraEzek a könyvek a megszokott nagy méretben készültek, itt a virágokat és a színeket a többi ajándék csomagolásának színe határozta meg. Két hölgy kapta kollégáitól nyugdíjba vonulásuk alkalmával. |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/mezes... |
Baked potatoe (héjában sült, töltött krumpli), most ?rakott krumpli ízben?Gyorsan, valami finomat! Tény, szeretem megadni az ételek módját, így éppen annyi idõigényes étel kerül nálunk ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
A tíz legjobb Gasztrobloggerrel forgatunk! - Fûszeres Eszter (1. rész)Nincs annál jobb dolog, mint, hogy a munkahelyünkön (greenroom) is legálisan foglalkozhatunk a hobbinkkal. Ehhez most tökéletes idõszak vette kezdetét. A SPAR-ral dolgozunk együtt egy nagyszabású gasztroprojekten, melynek keretében elindult a SPAR Chef, egy izgalmas receptversenyt és egyben a legmenõbb gasztrobloggereket felsorakoztató oldal. Az egészen 20 hétig tartó idõszak során, 10 gasztrobloggerrel találkozhatunk, ami nem csak nekünk, hanem reméljük Nektek is izgalmasnak ígérkezik. Az elsõ Fûszeres Eszti volt, akivel 2 héttel ezelõtt forgattuk le, amint elkészítette ... |
Tovbb a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/10/ti... |
Besztercei-Milánói szilvás piteHozzávalók: |
Tovbb a blogra ... viktorakonyhaban.blog.hu/2011/10/21/b... |
Almás süti tészta nélkülEz igazán light süti, és nagyon finom, lisztérzékenyeknek is melegen ajánlom. Tulajdonképpen nincs is recept, szinte bármilyen gyümölcsbõl elkészíthetõ, és pillanatok alatt összedobható. Hamarabb meg van, mint ahogy bepötyögöm. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... cukroskata.blogspot.com/2011/10/almas... |
CobblerMég múlt szombaton (?) a nõvéremék nálunk pizzáztak és mivel nem tudtam, hogy õ is készül sütivel, hát összedobtam egy desszertet. Mindeddig nem is volt gond, elkészült, a pizzák eltûntek, jött a desszert, majd a nõvérem cseppnyi (tényleg CSAK cseppnyi) gúnnyal a hangjában: "lesz recept? ... majd úgy egy hét múlva?" Valamit tudhat, de én váltig állítottam, hogy legkésõbb hétfõn felkerül. Aztán persze hétfõn tanfolyamot kezdtem, kedden Segítsüti átadásom volt, szerdán ismét arra sütöttem, tegnap csak szimplán lusta voltam...és ... |
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/10/cobble... |
Málna-szeder lekváros muffin pisztáciávalMint már én is és elõttem is rengetegen megírták, ez tényleg pikk-pakk készen van. A nagymamám saját készítésû és termésû málna-szeder lekvárját használtam hozzá, amitõl még finomabb lett! :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/10/mal... |