Cobbler

2011-10-21

sponsored links


Még mĂșlt szombaton (?) a nĂ”véremék nĂĄlunk pizzĂĄztak és mivel nem tudtam, hogy Ă” is készĂŒl sĂŒtivel, hĂĄt összedobtam egy desszertet. Mindeddig nem is volt gond, elkészĂŒlt, a pizzĂĄk eltĂ»ntek, jött a desszert, majd a nĂ”vérem cseppnyi (tényleg CSAK cseppnyi) gĂșnnyal a hangjĂĄban: "lesz recept? ... majd Ășgy egy hét mĂșlva?"
Valamit tudhat, de én vĂĄltig ĂĄllĂ­tottam, hogy legkésĂ”bb hétfĂ”n felkerĂŒl. AztĂĄn persze hétfĂ”n tanfolyamot kezdtem, kedden SegĂ­tsĂŒti ĂĄtadĂĄsom volt, szerdĂĄn ismét arra sĂŒtöttem, tegnap csak szimplĂĄn lusta voltam...és a nagy sĂŒtögetésben, jobbra-balra gondolĂĄsban szépen elfelejtkeztem az Ă­géretemrĂ”l és bĂ” egy hete a blog felé sem néztem. De mondhatnĂĄm Ășgy is, hogy egyszerĂ»en csak gondoskodtam arrĂłl, hogy ne okozzak (pozitĂ­v) csalĂłdĂĄst. :D Ciki vagy sem, elĂ”fordul az ilyen - nĂĄlam mindenképpen. Bocs Tepsi, csak most, csak neked. ;)

SzĂłval, cobbler, Kata recepjébĂ”l. Friss gyĂŒmölcskészlet hĂ­jĂĄn mirelitbĂ”l: szilva, szeder és rebarbara kerĂŒlt bele. Ezeket egy kis vanĂ­liĂĄs cukorral és fahéjjal néhĂĄny perc alatt összeforraltam, vĂ­zben oldott keményĂ­tĂ”vel sĂ»rĂ­tettem, majd - 24 cm ĂĄtmérĂ”jĂ» - tĂ»zĂĄllĂł tĂĄlba tettem (friss gyĂŒmölcsbĂ”l készĂ­tve nem szĂŒkséges elĂ”pĂĄrolni a gyĂŒmölcsöket). MegszĂłrtam a tetejét nĂĄdcukorral. A tészta hozzĂĄvalĂłit késes robotgéppel dolgoztam össze annyi tejszĂ­nnel, amennyitĂ”l lĂĄgyabb, ragacsosabb tésztĂĄt kaptam eredményĂŒl - nem kell, hogy gyĂșrhatĂł legyen, mert Ă­gy egy kanĂĄllal egyszerĂ»en lehet a tetejére sorakoztatni a ...

Folytatás a blogon ... egycsipet.blogspot.com/2011/10/cobble...

sponsored links

Keres?s