Cobbler
sponsored links
Még mĂșlt szombaton (?) a nĂ”véremék nĂĄlunk pizzĂĄztak és mivel nem tudtam, hogy Ă” is készĂŒl sĂŒtivel, hĂĄt összedobtam egy desszertet. Mindeddig nem is volt gond, elkészĂŒlt, a pizzĂĄk eltĂ»ntek, jött a desszert, majd a nĂ”vérem cseppnyi (tényleg CSAK cseppnyi) gĂșnnyal a hangjĂĄban: "lesz recept? ... majd Ășgy egy hét mĂșlva?"
Valamit tudhat, de én vĂĄltig ĂĄllĂtottam, hogy legkésĂ”bb hétfĂ”n felkerĂŒl. AztĂĄn persze hétfĂ”n tanfolyamot kezdtem, kedden SegĂtsĂŒti ĂĄtadĂĄsom volt, szerdĂĄn ismét arra sĂŒtöttem, tegnap csak szimplĂĄn lusta voltam...és a nagy sĂŒtögetésben, jobbra-balra gondolĂĄsban szépen elfelejtkeztem az ĂgéretemrĂ”l és bĂ” egy hete a blog felé sem néztem. De mondhatnĂĄm Ășgy is, hogy egyszerĂ»en csak gondoskodtam arrĂłl, hogy ne okozzak (pozitĂv) csalĂłdĂĄst. :D Ciki vagy sem, elĂ”fordul az ilyen - nĂĄlam mindenképpen. Bocs Tepsi, csak most, csak neked. ;)
SzĂłval, cobbler, Kata recepjébĂ”l. Friss gyĂŒmölcskészlet hĂjĂĄn mirelitbĂ”l: szilva, szeder és rebarbara kerĂŒlt bele. Ezeket egy kis vanĂliĂĄs cukorral és fahéjjal néhĂĄny perc alatt összeforraltam, vĂzben oldott keményĂtĂ”vel sĂ»rĂtettem, majd - 24 cm ĂĄtmérĂ”jĂ» - tĂ»zĂĄllĂł tĂĄlba tettem (friss gyĂŒmölcsbĂ”l készĂtve nem szĂŒkséges elĂ”pĂĄrolni a gyĂŒmölcsöket). MegszĂłrtam a tetejét nĂĄdcukorral. A tészta hozzĂĄvalĂłit késes robotgéppel dolgoztam össze annyi tejszĂnnel, amennyitĂ”l lĂĄgyabb, ragacsosabb tésztĂĄt kaptam eredményĂŒl - nem kell, hogy gyĂșrhatĂł legyen, mert Ăgy egy kanĂĄllal egyszerĂ»en lehet a tetejére sorakoztatni a ...