Beígért padlizsán krém (Zsóka emlékére)

2011-10-21

sponsored links


Szóval két-három hete készülgetnek ezek a krémek, kétfajta is.
Eddig nálunk csak a baloldali - piros - padlizsán krém készült, ami tulajdonképpen zakuszka.

A zakuszka Zsóka emlékére történet: egy nagyon régi barátnõm családja akkoriban költözött  Magyarországra, amikor Erdélyben nem volt könnyû az élet (most sem könnyû, csak könnyebb). Amikor az egyetemen megismerkedtünk, sûrûn jártam ki hozzájuk (Pest egyik külsõ kerületében laktak egy szép kis családi házban). Édesanyját hívták Zsókának, akitõl megtanulhattam ezt a nagyon finom receptet, a mai napig, ha készítem, vagy látok ilyet, vagy hallom a szót, nekem mindig Zsóka jut eszembe. Emlékszem, kicsi bébi ételes üvegbe rakta el és egy alkalommal csak egy üveget lehetett felbontani. Kenyérre kente vékonyan, és mindenkinek egy szelet jutott belõle. Pedig de szerettem volna belõle repetát. Így aztán kénytelen voltam megtanulni a receptet és fõzni otthon, hogy egyszerre akár többet is lehessen enni. Szegény Zsóka már nincs közöttünk, pedig most szívesen megmutatnám neki, hogy milyen jól eltanultam.
Remélem, onnan fentrõl is látod...

Zakuszka hozzávalói:
2 kg padlizsán
1,5 kg paradicsom paprika
2 kg hagyma
babér levél
olaj (ízlés szerint) ...

Folytats a blogon ... csokismalna.blogspot.com/2011/10/beig...

sponsored links

Keres?s