Természetes flavonid - a hagymahéj

2011-10-21

sponsored links

Legközelebb amikor hagymát tisztítunk, ne dobjuk ki a héját!
A hagymahéjat õsidõk óta használja az emberiség.

Személyes emlékeim is vannak hagymahéj teáról (igaz abba került a hagyma belsõ rétegeibõl is), amit akkor nagyon nem szerettem, de nagymamám mindig ezzel. kúrált ki a megfázásból.

A Plant Foods for Human Nutrition hasábjain publikálták azon kutatások eredményeit, melyek bizonyítják a hasznos anyagok milyen gazdag tárháza a hagymahéj.

A tudósok azt javasolják váljon funkcionális összetevõvé táplálkozásunkban ez a kvercetinben, és egyéb flavonidokban gazdag élelmiszer.

Tehát a kapott kutatási eredmények szerint a hagyma külsõ barnára színezõdött héja, nagy mennyiségû rostot, és flavonidokat tartalmaz, és a hagyma alsó részén lévõ megvastagodás (innét nõtt ki a gyökérzet) melyet általában kivágunk gazdag kénvegyületekben és fruktóz polimerekben (fruktán).

A külsõ két barna réteg a hagymán tehát hasznosan felhasználható táplálkozásunkban.

A flavonidok és rostok, csökkentik a szív és érrendszeri problémák kialakulását, a kvercetin egy unikális flavonid javítja a hajszálerek állapotát, regenerálja a vér mikrocirkulációját, elõsegíti a méreganyagok távozását szervezetünkbõl, és az emésztõrendszeri betegségek, bélrák, és az idõskori cukorbetegség megelõzésében is fontos szerepe van. Ezen kívül a hagymahéjban lévõ fenolvegyületek (polifenolok), növelik a megfelelõ táplálék felszívódást. 

Amikor fõzzük a zöldség alaplevet a megmosott hagymahéjat is tegyük bele. Tudni kell hogy a hagymahéjtól szép ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/21/term...

sponsored links

Keres?s