Patiszon parmezános bundában, amikor nincs kedved panírozni, fokhagymás burgonyával

2011-10-21

sponsored links


 Kint a kertben már kezd garázdálkodni Fagy Úr. A patiszont szedtem le, a zsenge példányokat félretéve a konyhába, az öregeket a kecskéknek. Ahogy a bokrok közt megbújtak a kis csillagok, számban összefutott a nyál, szinte éreztem a rántott tök ízét. Persze este már nem volt kedvem panírozni. De az érzés ott volt, tököt kell sütni. Parmezános bunda, kézenfekvõ a dolog.
 A kis tenyérnyi patiszonokat tisztítás után, a magokat nem kellett kivájni, olyan zsengék voltak, 1 cm-s szeletekre vágtam, lesóztam.
 2 tojást, 2 dl tejet liszttel és sóval elkevertem, hogy híg nokedli állaga legyen.,Beleszórtam 1 púpos evõkanálnyi reszelt parmezánt és a sós létõl papírtörlõvel szárazra  törölt tök szeleteket ebbe a masszába mártva bõ olajban ilyen szép ...

Folytats a blogon ... annifakanala.blogspot.com/2011/10/pat...

sponsored links

Keres?s