BIRSALMASAJT

2011-10-21

sponsored links



Régen a kertünkben, volt egy birsalmafa, ami minden évben szépen termett. Mikor megértek rajta a szép sárga pelyhes gyümölcsök, anyukám mindig készített nekünk birsalmasajtot. A legjobban apu szerette, esténként ott majszoltuk a frissen vágott szeleteket a vacsora után. Igazi téli csemege volt. A fácska már megöregedett, szinte csak mutatóba volt rajta egy-két szem, és azok sem bizonyultak túl szépségesnek. Hogy õrizzem a hagyományt, vettem én is hat szép csodás sárga birsalmát, és neki álltam a fõzésének. Sosem készítettem még, úgy hogy új voltam a pályán...A Fõorvos asszony Évike, szépen elmondta sorban, hogy mit csináljak. Szó szerint követtem az instrukciókat és lám, tökéletesre sikeredett. Egyébként semmi varázslat nincs a dologban, minden fakszni nélkül is készíthetünk magunknak birsalmasajtot.

Hozzávalók: szép, hibátlan, fényes birsalma, cukor, 1 citrom leve.

A birsalmákat alaposan megmossuk, négybe vágjuk, majd magházát kivágjuk és egy lábosba rakosgatjuk a gerezdeket. Egy korty vizet aláöntünk, fedõvel lefedjük, és nagyon lassú tûzön, néha megkevergetve, teljesen puhára pároljuk a gyümölcshúst. Mikor már annyira megfõtt, szinte szétesett az egész, akkor egy másik lábosba átszedve, lemérjük a gyümölcshús tiszta súlyát. Ugyan annyi ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s