Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Lebbencsleves egy õszi hétvégén Nagyinál, Nagylókon
Anyai nagyapám alföldi származású, családunk azon része még mindig Csongrád mellett él és egész évben paprikát-, paradicsomot termeszt hatalmas-, végeláthatatlan fóliasátrakban. Nagyi tõlük vette át ezt a laktató, ámde korántsem kímélõ receptet, ami azóta családi kedvenc lett. Amint lehetõségem nyílik kicsit elszakadni a fõvárostól azonnal Nagyimhoz menekülök vidékre. Itt aztán igazi, aktív ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Eataliano/~3/... | ||
Zöldbableves
| ||
Tovbb a blogra ... eveandapple.blogspot.com/2011/10/zold... | ||
Fahéjas almás gofriNagyon régen sütöttem gofrit, pedig szeretik a gyerekek. Kakaósat szerettem volna kipróbálni, de pont nem volt otthon, így lett almás fahéjas. Nagyon finom volt, nem mertem túl sok almát tenni bele, de azért lehetett érezni az ízét. A képekrõl nem jön le egyáltalán, hogy almás és fahéjas, csak az ízrõl meg az illatról:) Ez egy gyors változat, nem kell ... | ||
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... | ||
Krusti - s egy kis csalással :-))A csalás csak annyiból áll , hogy nem zsömlének hanem kenyérnek formáztam. Krusti Poolis / Elötészta: ... | ||
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/krusti... | ||
Karácsonyi ajándékötletTudtátok, hogy már csak 65 nap van karácsonyig? Van egy ötletem, hogy mit lehetne adni gasztromán rokonoknak, barátoknak. Szabó Péter és Hoitsy György könyvét, a Halak és halételek címût, mondjuk. Meséltem még a nyáron, hogy voltam a Metro Vevõakadémián, Péter halas kurzusán. Nagy élmény ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | ||
Sacher tortaEgy örök klasszikus, amit végre én is elkészíthettem. Sok hozzáfûznivalóm nincs is, ezt valaki vagy nagyon szereti, vagy egyáltalán nem. Csokirajongók elõnyben! Sacher torta A piskóta: 23 cm tortaformához 130 g vaj 110 g porcukor 6 db tojássárgája 130 g olvasztott, 65%-os étcsokoládé 6 db tojásfehérje 3 ek cukor 130 g liszt Töltelék: 200 gr forró baracklekvár A ... | ||
Tovbb a blogra ... picijuci.blogspot.com/2011/10/sacher-... | ||
FokhagymakrémBevallom vétkeztem, sõt, mi több, egyfolytában azt teszem... Minden este... Bezabálok tíz után... Most éppen a fokhagymára vagyok rákattanva, krémek formájában, amiket chipsekkel és más zsírban sült mérgezõ dolgokkal mártok ki. Kedvencem a boros-paradicsomos krém Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/10/fokh... | ||
Pizza a'la carte: erdészlepény gombával, tükörtojással, iberico chorizovalHárom különbözõ pizza és ez az erdészlepény készült a legutóbbi adag pizza tésztából. A csípõs, szalámis pizza, az õszi gombás pizza brie-vel, egy magyaros pizza a gyerekeknek, amit még nem mutattam be, és ez a színes és gazdag erdészlepény. Már harmadnapja csücsült a pizza tészta a hûtõben, tudni kell, ilyenkor már kicsit ragadósabb, és amikor kisül, ropogósabb. Emiatt nem ildomos túl vékonyra nyújtani a tésztát, így a két adag pizza tészta, ami rendelkezésemre állt, éppen egy ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
A fõzés tudománya V. rész 17-19. század(Velazquez: Tojást sütõ öregasszony 1618) Erre a korszakra az ízek és konyhatechnikaiújítások kavalkádja jellemzõ. Megjelenik a cukor, a vanília, a csokoládé és atejszín. Elterjed a sertészsírban történõ sütés, fõzés. Elõtérbe kerülnek a maiértelembe vett levesek. A 18. századtól sütnek tükörtojást, fõznek beverttojást és használják az ... | ||
Tovbb a blogra ... obudagasztro.blogspot.com/2011/10/foz... | ||
Segal Viktor - Ízek és formákBevallom, hogy elég kevés szakácskönyvért rajongok, eddig kizárólag Mautner Zsófi könyvéért voltam oda, most akadt elõször kihívója: Segal Viktor. Az idei õszi szakácskönyvhullám ezzel kezdetét vette. | ||
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/10/20/segal_vi... | ||
Eredményhírdetés!!!!Véget ért a játék, melynek nyereményeit a 18 db ajándékutalványt a Zalakaroson található Aphrodite Wellness Hotel ajánlotta fel, a játékban résztvevõk részrére. Sorsolásra nem került sor, mivel a játékra jelentkezõk kõzül "Kati" levélben megírta, hogy neki sajnos nem felel meg az idõpont, így sajnos most nem vesz részt a játékban. Ildikó Termózes, viszont sajnálatos módon, nem ... | ||
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/e... | ||
Elõételnek, reggelire, vagy könnyû vasorának, azaz a kedvenc bruschettámAz a helyzet, hogy tökéletesen elfogult vagyok a paradicsomos bruschettával, vagy, ha egészen õszinte akarok lenni, akkor azzal az elképesztõen finom paradicsom fokhagyma keverékbõl álló pirítósra való kencébõl, amit én annak nevezzek. Ugyanis mikor Nápolyban jártam totál értetlenül néztek rám, mikor a capresemet olivával, fokhagymával, friss bazsalikommal megspékelve ... | ||
Tovbb a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/10/el... | ||
Ne feledkezzünk el a madarak etetésérõl semLassan itt a tél, ezért nem árt gondolnunk a környezetünkben lakó kis madarakra. Ehhez nyújt segítséget a Praktika magazin novemberi száma Ez a tejes dobozból készíthetõ madárház egybõl megragadott és muszáj volt elkészítenem. A tetõt nádtetõsre készítettem, az eredeti háncsból készült változat helyett, és alkoholos filccsel rajzolgattam, csak az alapot képezte akril festék, valamiért a fehér/kék tejes dobozt még a többször felvitt fehér réteg sem takarta el tökéletesen. Gyerekekkel együtt is elkészíthetjük. Az oldalát ... | ||
Tovbb a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/1... | ||
Amerikai palacsintaTudom ! Magyarok vagyunk, de azért kipróbálhatom ezt is ! Nem?:-)) Hozzávalók: ( Ez valóban csak egy kis adag lett, nekünk ebéd után elég volt!) 1 tojás, csipet só, kávéskanál cukor, 1,5 dl tej, 11 dkg. liszt, 1 evõkanál olvasztott margarin 1/2 cs. sütõpor, 1/2 ... | ||
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... | ||
Sütõtökös szendvicskrémA nap fûszere: "Nincs az embernek olyan nyomorúságos lelki vagy fizikai állapota, amikor ne találna valakit, aki nála még sokkal nehezebb helyzetben van. És óriási erõt ad, ha akkor még tudsz is valakinek segíteni." Jókai Anna A favorit salátám úgy tûnik vetélytársra talált. Jóóó. Persze nem kell aggódnia. Nem annyira éles a küzdelem. De új kedvenc ... | ||
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/10... | ||
Ma nem fõztem, tegnap nem írtam bejegyzést:)Ma nem fõztem, mert tegnapról maradt csirke paprikás. 1 adag szénhidráttartalma 15 kg burgonyával, 2 dkg csipetkével: 40 g | ||
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... | ||
Klasszikus céklasaláta + jópofa pompom dekoráció buliraNa, ilyen még nem volt a blogomon! Bár nem gasztro, de nagyon jópofa dekorációt készítettem szülinapi bulira és gondoltam megosztom Veletek! De csak a cékla után! Nagyon szeretem savanyúságként, így annak ellenére elkészítettem, hogy nálunk nincs torma (legalábbis én még nem botlottam bele..). Szerencsére, nem tünt fel a hiánya, nagyon fincsi lett! Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/kl... | ||
Tûzgolyók (Sütés nélkül)Hogy miért Tûzgolyók? Hát, mert éget mint a tûz, ha nem bánunk csínján a hozzáadott csilivel. :))) Én csupán annyit használtam, a gyerekek miatt amennyi a csokoládéban volt, de bátrabbak nyugodtan adhatnak hozzá egy kis + csilipelyhet. Halloweeni gonoszkodásként a buliban nagyoskodhatunk vele, ha a kapszlikkal csalunk egy kicsit. Mégpedig úgy, hogy egy ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... | ||
Tejben fõt fasírt / Cufte kuvene u mleku | ||
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... | ||
Mars csoki-bonbonPár hete konyhai pakolászás közben a kezembe akadt az egyik bonbonos szilikonformám. Persze azonnal rámtört a bonbonozhatnék. Amint idõm engedte, el is battyogtam Erinacea Praliné Paradicsomába, ahol egy nagyon durva(jó) dolgot találtam: a Mars pralinét. Azonnal tudtam, hogy ez egy ütõs darab. Pár perc múlva már ... | ||
Tovbb a blogra ... afraasutode.blogspot.com/2011/10/mars... | ||
Gránátalma salátaGyermekkoromban ismeretlen fogalom volt számomra a gránátalma. Már felnõtt fejjel ettem elõször a férjem jóvoltából, aki délvidéki gyerekként már régóta nagy rajongója volt ennek a kiváló gyümölcsnek. Nálunk a gyerek már ismeri és szereti a gránátalmát, de nagyon. A minap is a salátához megpucoltam egy gránátalmát, és egy tálba várakozott felhasználásra. Térültem-fordultam és látom, hogy ... | ||
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/10/g... | ||
Ti mibe írjátok a recepteket?Ez itt a kérdés. Szóval mibe? Vagy már semmibe? Tényleg érdekelne. Mert van a kézzel kiírós verzió. Ebbõl nekem van az elsõ receptes füzetem, amibe eleinte kézzel írtam le az Anyától, vagy mástól elkért recepteket, aztán volt olyan, amit leírattam ... | ||
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/10/ti-mibe-ir... | ||
Aprítsuk fel a...Hány recept kezdõdik így, nem igaz? Egy fogást gyorsan elkészíteni, ez sok szempontból relatív fogalom. Mi számít gyorsnak? Vagy, mely idõt nézzük? Azt, amit nekünk magunknak kell elbíbelõdni vele, vagy azt is, amíg mondjuk megsül a sütõben. Nagy különbség. Számos olyan fogás van, amikor az alapanyagokat csak bele kell rakni egy tûzálló tálba, "bedobni" a sütõben és ... | ||
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/apritsuk... | ||
Õszi kalácskoszorú fügévelSzemgyönyörködtetõ kalácsot sütöttem a napokban. Már annyiszor írtam, hogy a hirtelen jött ötletek sikerülnek mindig a legjobban. Amikor belekezdtem, még fogalmam sem volt róla, hogy milyen kalács lesz a végeredmény. Egy biztos volt, a napokban kapott - utolsó szállítmány- fügébõl mindenképpen szerettem volna felhasználni ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
Gyors málna torta / Brza torta sa malinama | ||
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... | ||
Tõkés társakGyöngyöspata sajnos az etnikai feszültségek okán vált országszerte ismert településsé, holott legalább annyira rászolgált volna az ismertségre két kiváló, szakmailag és nemzetileg messzemenõen elkötelezett borász, Szecskõ Tamás és Losonci Bálint munkássága révén. S ha már róluk szólunk, akkor hadd szóljunk a Gyöngyöspatától néhány kilométerre fekvõ Szûcsiben borászkodó Karner Gáborról is ... | ||
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/10/t... | ||
DUPLA CSOKOLÁDÉS TORTAA csokoládétorta azt hiszem nagy kalsszikusnak mondható. Egy pár versio készült már: Banános csokoládétorta, Narancsos diós csokitorta, Tarte au chocolate, Csokoládés kávés torta, Toszkán csokoládétorta. Íme egy új, ami duplán csokis. A tészta könnyû, puha, a rajta lévõ krém pedig kellemes, de mégis brutál csokoládés ízt kölcsönöz. A tortára kent máz miatt minimum egy órára hûtõbe kell tenni, hogy kissé megszilárduljon, de érdemes akár elõzõ este ... | ||
Tovbb a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/10/dupl... | ||
ChococoKedden újabb csokikóstoláson jártunk. A megnyitó 6 órától volt, arról sajnos lekéstük, nekünk csak 8 óra körül sikerült odaérni. Turóczi Gábor fogadott minket és kaptunk is finom szendvicseket és Szántó Tibor csokoládécsodáit. A többi csokoládé már ekkora elfogyott, de nem bántuk, mert igazán mi a helyet akartuk megnézni. Milyen is az, amikor egy hatalmas helyen csak ... | ||
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/ch... | ||
Étterem: Szigetcsárda, TiszaújvárosBár nem a szomszéd faluban van és igazából útba sem nagyon esik nekünk sehová, azért idetévedünk néha. Korábban a férjem evett itt viszonylag gyakran egy kollegájával, újabban velem történik ilyesmi. Most viszont családilag jöttünk egy szombati ebédre, miután a közelben bevásároltunk. A Szigetcsárda igazi halas étterem a Tisza-parton, de természetesen sok más dolgot is lehet itt enni. Jó 10 évvel ezelõtt például emlékezetes rántott borjúlábat fogyasztottunk itt. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi talán mélyebb benyomást tettünk a csárdára, mint a felszogált étel ránk. ... | ||
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/20/ette... | ||
Kelkáposzta-fõzelék*Képfrissítés a 2007. 07. 31-iki bejegyzéshez. Valószínûleg sokan nem értenek meg, de mi - a családom - szeretjük a legtöbb fõzeléket. Például a kelkáposztát is. Ezért beszereztem egy csinos kelkáposztát, olyat, amin még a külsõ sötétzöld levelei is rajta voltak, és nem voltak fonnyadtak. Csak az volt a gond, hogy a mi adagunkhoz (2 személy) képest túl nagy ... | ||
Tovbb a blogra ... beck.blog.hu/2011/10/20/kelkaposzta-f... | ||
Zöldborsóleves pirított baconnelA hideg beköszöntével végre újra eljött a forró és tartalmas levesek ideje, ezek közül nagyon szeretem azokat, amelyeknél lassú tûzön, több órán át fõzzük össze az ízeket, de a napos õszi hétvégéken még van elég tennivaló a szabadban, így ilyenkor jól jön egy gyorsan elkészíthetõ recept. Múlt vasárnap például a télire szánt tûzifa tárolóba pakolásával telt el a nap, így csak félórám volt a ... | ||
Tovbb a blogra ... husosfazek.blog.hu/2011/10/20/zoldbor... | ||
Mézes-paradicsomos oldalasA Kifõztük magazin szeptemberi számába készítettem az alábbi pácolt oldalast. Ha tetszik, nyugodtan ki lehet próbálni sütõben megsütve is (vagy eltenni a receptet a következõ grillszezonra :)). Hozzávalók: 1 kg oldalas 2 dl sûrített paradicsom 1 teáskanál szárított kakukkfû ... | ||
Tovbb a blogra ... orsicsibe.blogspot.com/2011/10/mezes-... | ||
Program ajánló - Kézmûves magyar ízek vásáraIdén februárban volt az elsõ kézmûves magyar ízek vására és a nagy sikerre tekintettel, máris itt a második. Az elsõn kint voltam és készítettem pár fotót, kedvcsinálónak megosztok Veletek néhányat: ... | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyha.blogspot.com/2011/10/progra... | ||
Túrós pogácsa (sokadik)Nagyon finom ez a túrós pogácsa, mindenkinek ajánlom egy feltétellel, hogy csak az álljon neki, akinek temérdek ideje van, hiszen több órán át kell készíteni. Vagyis pontosítva nem is a munka a hosszú, hanem a pihentetési idõ. Én az eredeti recept felét készítettem és így is nagyon sok lett belõle. A képen látható mennyiség 1,5X-e. Így ide is azt írom le. A ... | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/10/turos... | ||
Nizzai egytálétel marhahúsbólMost egy másik szakácskönyvre kattantam rá, címe Európa eszik. Ebbõl fogok néhány receptet kipróbálni a következõ hetekben. Mivel marhahús kell ehhez az ételhez, kicsit töprengtem magamban honnan szerezzem be. Nemrég a Kisnánára vásárolt marhahúsból fõzött gulyásnak volt halszaga, pedig elmentem ahhoz a henteshez az újpesti piacon, amit Bea ajánlott, de annak éppen ... | ||
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/nizza... | ||
Kókusztejes ráklevesNa jó, bevallom ez is csípõs egy picit. Egy ici-picit. Mit csináljak, ha még mindig van a chili-csokromon vagy tucatnyi szépen megszáradt paprika? Ez egy amolyan keleties leves, de nem tudnám, nem is merném besorolni egyik távol-keleti konyhába sem. Nagyon-nagyon gyorsan készül. Jó sûrû, tele van ízekkel és fûszerekkel. Tökéletes erre a megfázásos, borongós idõszakra. Jó ... | ||
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/kokusztej... | ||