Segal Viktor - Ízek és formák

2011-10-20

sponsored links



Bevallom, hogy elég kevés szakácskönyvért rajongok, eddig kizárólag Mautner Zsófi könyvéért voltam oda, most akadt elõször kihívója: Segal Viktor. Az idei õszi szakácskönyvhullám ezzel kezdetét vette.
Sajnos az elõzõ könyve nincs meg, így összehasonlítani nem tudom. Azok a szerencsés emberek között lehettem, hogy tesztfõztem a könyvhöz. Hogy ez mit jelent? Kaptam pár receptet és titokban le kellett fõznöm, véleményt kellett alkotnom, milyen is a recept, elkészíthetõ-e, beszerezhetõ-e minden alapanyag és nem utolsó sorban ízletes-e. Remek recepteket kaptam, így élvezetes volt a "munka".

Ezek után már nagyon vártam, hogy megjelenjen a könyv, mert úgy éreztem könnyû receptek lesznek benne, kis furfanggal, kisebb újítások s lõn! Fejezetekre vannak a bontva a receptek, de nem megszokott módon, hanem élethelyzethez igazítva. Külön van kerty parti, csajbuli, másnapos kábulat, fiúbuli, színház után, kettesben, stb.

A könyvbõl két kedvencemet emelném ki, a fokhagymakrémlevest és a zabkását joghurttal és friss gyümölccsel. A levesnél új elkészítési móddal találkoztam, mellyel sokkal gazdagabb ízt tudtam elérni, így ha idõm engedni fogja legközelebb is a könyvben leírtak alapján járok el. Kicsit hosszabb az eljárás hiszen a fokhagymafejeket sütõben kell elõkészíteni a fõzés elõtt. Nekem nagyon tetszik ez az elkészítési mód, viszont nem mindig van idõ 1 órán át sütni a hagymákat.
A zabkásával bevallom nem vagyok kibékülve, már a neve se szimpatikus, viszont a mellette található képtõl megindult a ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/10/20/segal_vi...

sponsored links

Keres?s