Kelkáposzta-fõzelék*
sponsored links
Képfrissítés a 2007. 07. 31-iki bejegyzéshez.
Valószínûleg sokan nem értenek meg, de mi - a családom - szeretjük a legtöbb fõzeléket. Például a kelkáposztát is.
Ezért beszereztem egy csinos kelkáposztát, olyat, amin még a külsõ sötétzöld levelei is rajta voltak, és nem voltak fonnyadtak. Csak az volt a gond, hogy a mi adagunkhoz (2 személy) képest túl nagy volt.
Jól megmostam, négybe, majd ujjnyi csíkokra vágtam, fazékba, vízbe pakoltam, egyet forraltam rajta. Ekkor leszûrtem, egy részét félretettem a fagyasztóba egy késõbbi alkalomra. (Ha nem teszek el belõle, akkor is mindig felforralom egyszer, aztán leöntöm az elsõ levét.)
A maradékot tovább fõztem annyi vízben, ami nem lepi el egészen, mert a káposzta terjedelme a fõzés során sokkal kisebb lesz. Rászórtam egy pici õrölt köménymagot, borsot és borsikát (más néven csombort), megsóztam.
Három inkább kicsi, mint közepes szem krumplit meghámoztam, apró darabokra vágtam, hozzákevertem a ...