Õszi kalácskoszorú fügével

2011-10-20

sponsored links

Szemgyönyörködtetõ kalácsot sütöttem a napokban. Már annyiszor írtam, hogy a hirtelen jött ötletek sikerülnek mindig a legjobban. Amikor belekezdtem, még fogalmam sem volt róla, hogy milyen kalács lesz a végeredmény. Egy biztos volt, a napokban kapott - utolsó szállítmány- fügébõl mindenképpen szerettem volna felhasználni hozzá.

Nagy sikere van a húsvéti, héjas tojással sült kalácsomnak, általában ezt az alap tészta receptet használom, amikor kalácsot sütök. Nyáron is sütöttem ebbõl az alapreceptbõl három kalácsot is, de sajnos még nem volt lehetõségem megszerkeszteni, bemutatni.

Most, ahogyan körülnéztem a hûtõben, megakadt a szemem a felbontott habtejszínen, gondoltam most ennek felhasználásával állítom össze a kalácstésztát. A vajat pedig kihagyom. Roppant egyszerû tésztát szerkesztettem, végül nem volt annyi tejszínem, mint az általam "kiszerkesztett" recept kívánt volna, így még egy kis változtatást eszközöltem.

Nem sütök újabban semmilyen kelt tésztából sokat, hiszen ez frissen igazán finom. Csak azért, hogy elfogyjon kár magunkat túlfogyasztásra sarkallni. Egy ekkora kalács éppen elégséges egy négytagú családnak arra, hogy két alkalommal belakmározzon belõle. Harmadnapra már úgyis inkább pirítva finom, hiszen valljuk be, úgy mint a péksütemények is, langyosan, puhán, ropogósan a legfinomabbak.

Hozzávalók egy kisebb kalácshoz: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s