Zöldborsóleves pirított baconnel
sponsored links
A hideg beköszöntével végre újra eljött a forró és tartalmas levesek ideje, ezek közül nagyon szeretem azokat, amelyeknél lassú tûzön, több órán át fõzzük össze az ízeket, de a napos õszi hétvégéken még van elég tennivaló a szabadban, így ilyenkor jól jön egy gyorsan elkészíthetõ recept. Múlt vasárnap például a télire szánt tûzifa tárolóba pakolásával telt el a nap, így csak félórám volt a leves megfõzésre, ekkor készült az alábbi fogás (a recept eredetijét Jamie Oliver kerti szakácskönyvében találtam, ezt alakítottam át). Van benne menta is, de ez ne riasszon el senkit: a lényeg, hogy nem szabad túladagolni, a kész levesbõl nem lóghat ki egyértelmûen a menta íze, és akkor nem lesz zavaró. A zöldborsónak ugyan már nincs szezonja, de ez a leves a fagyasztott verzióból is kiválóan elkészíthetõ.
Hozzávalók ...