Nizzai egytálétel marhahúsból

2011-10-20

sponsored links


Most egy másik szakácskönyvre kattantam rá, címe Európa eszik. Ebbõl fogok néhány receptet kipróbálni a következõ hetekben. Mivel marhahús kell ehhez az ételhez, kicsit töprengtem magamban honnan szerezzem be. Nemrég a Kisnánára vásárolt marhahúsból fõzött gulyásnak volt halszaga, pedig elmentem ahhoz a henteshez az újpesti piacon, amit Bea ajánlott, de annak éppen nem volt marhája, és elküldött egy másik társához. Szép volt a hús, sõt gyönyörû, de a szaga... meg a 4 órás fõzési idõ, mert nem akart megpuhulni... Aztán végül finom lett, és megettük, bár volt egy kis rossz érzésem, hogy vajon mit eszünk? Elõtte egy évvel az Auchanban vásárolt marhahúsból fõzött húslevest kellett kiönteni ugyanezért. Elmentem tehát a Lehel piacra, és egy helyen vettem egy kis darab szép felsálat - szerencsém volt, a hús hamar megpuhult, és halszag sem volt. Volt ezzel szemben olyan finom illat a kétórás sütési idõ alatt, hogy a gyomrom is hangosan korgott közben, és alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön a vacsoránk, aztán meg nem gyõztem kiszellõztetni a lakást. De megérte!

Hozzávalók (4 személyre) ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/nizza...

sponsored links

Keres?s