Házi rétestészta és a tökös mákos rétes
sponsored links
Tegnapelõtt vettem egy fél sütõtököt és eléggé sürgetett már az idõ, hogy használjam fel. Eredetileg sütni akartam, de aztán eszembe jutott, hogy van még egy adag darált mák a hûtõben, úgyhogy semmi nem akadályozhatott meg egy rétes összedobásában. Na jó azért másfél órámba került, de szerintem ez nem sok egy eredeti kézzel nyújtott rétes elkészítéséhez a nyersanyagoktól a kész rétesig.
Pár éve volt rá alkalmam, hogy egyik barátnõm nagymamája megtanítson minket a rétestészta készítésére. A recept nem tõle való, de az õ útmutatásai és intelmei szerint készítem. Igazán jó program volt. Ott volt a baráti társaság nagy része, a lányok sürögtek, a fiúk meg lemeózták a végeredményt. Persze el kell még telnie pár évnek, hogy én is olyan finomat süssek és azzal a rutinnal. Na majd nagymama koromban.
Van egy olyan elméletem, miszerint ha mindent úgy készítek, ahogy az a receptben le van írva, nem lehet gond. Az is lehet, hogy csak folyton mázlim van. A rétes készítéssel sem volt ez másképp. Hittem benne, hogy sikerülni fog, láttam magam elõtt a kész réteseket és csak a célra koncentráltam. A könyv, amibõl a recept származik is csak arra bíztatja az olvasót, hogy ne csüggedjen, ha elsõre nem sikerül, másodszorra vagy harmadszorra biztosan sikerülni fog. Mindenesetre a siker nagymértékben függ a liszttõl. A neve ellenére nem réteslisztbõl készül. Minél nagyobb a liszt sikértartalma, annál szebben nyúlik majd a tészta. Mentorom szerint a legjobb a ...