Újra õsz, újra gesztenye! -gesztenyepüré
sponsored links
A kõszegi családi kapcsolataim miatt õsszel, -a gesztenye szezonban- gyakran készítünk sült gesztenyét és "valódi" gesztenyepürét. A házi pürében biztos a 100% gesztenye, ám ez nem kevés, türelmes elõkészítést igényel.
A frissen szedett gesztenyét elõször éles késsel megszabadítjuk a kemény, barna héjától, majd kuktában, vízzel elfedve 30 perc alatt puhára fõzzük. Melegen tartva, gyorsan lehámozzuk az immár megpuhult, rózsaszínes-barna másod héjat.
A gesztenyeszemeket dió-darálón vagy krumplinyomóval törjük össze. 1 kg geszetnyéhez 20 dkg cukorból és 1,5 deci vízbõl fõzzünk szirupot, amit a szobahõmérsékletû gesztenyemorzsával jól dolgozzuk el, s közben ízesítsük rummal, vagy ...
A frissen szedett gesztenyét elõször éles késsel megszabadítjuk a kemény, barna héjától, majd kuktában, vízzel elfedve 30 perc alatt puhára fõzzük. Melegen tartva, gyorsan lehámozzuk az immár megpuhult, rózsaszínes-barna másod héjat.
A gesztenyeszemeket dió-darálón vagy krumplinyomóval törjük össze. 1 kg geszetnyéhez 20 dkg cukorból és 1,5 deci vízbõl fõzzünk szirupot, amit a szobahõmérsékletû gesztenyemorzsával jól dolgozzuk el, s közben ízesítsük rummal, vagy ...