Panna cotta krém áfonyával
sponsored links
A panna cotta régebben nem tartozott a kedvenceim közé: bár nagyon aranyos a kis minipuding, szépen lehet tálalni, díszíteni, finom öntetekkel megbolondítani, az íze önmagában nem túl érdekes. De mikor a Vapiano kávézójában megkóstoltam, ahol jópofa csatos üvegecskében árulják, rájöttem, hogy ha kevesebb zselatinnal készül, krémesebb lesz az állaga, így jobban dominál benne a vanília. Egyébként az én ízlésemnek jobban megfelel egy nagyobb adag pohárkrém, jó sok gyümölcsmártással alul-felül. Így hát megint tanultam valamit, ezúttal egy multitól, de rögtön reprodukáltam otthon, és meg is osztom veletek az eredményt, mert szuper lett.
Hozzávalók (6 adag):
- 3 deci zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
- 6 deci tejszín
- 2 evõkanál zselatin
- 100 g porcukor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 6 deci tejszín
- 2 evõkanál zselatin
- 100 g porcukor
- 1 kávéskanál vaníliapor
Az öntethez: ...