Orjaleves, pecsenye tarjából, vele sült krumplival

2011-10-20

sponsored links


Ma a tarját is megfõztem, amit tegnapelõtt a hentesnél vettem. A csontját én vágtam össze késsel, és utána eltörtem, hogy ne legyen szilánkos a leves, amit gyorsfõzõ fedõvel fõztem, jól bezöldségelve, a szokásos jelzések után 25 percig, aztán kikapcsoltam a tûzhelyet, a fazekat félrehúztam, és hagytam, hogy magától essen vissza a pöcök. Közben nagyobb edényben megfõztem a csigatésztát és rászûrtem a kész levest. Legszebb pillanat az volt, amikor Kicsikénk bõszen kanalazta befelé a finom leveskét, kétszer is kért. Igaz Õ nem eszik sem zöldségeket, sem húst, ha észrevesz bármilyen egyéb dolgot a tányérjában, mint tiszta leves és tészta, akkor inkább otthagyja, sajnos ezt így kell elfogadnunk. Remélem késõbb változik a helyzet, és megeszik mindent, ahogy kell. Azért óvatosan készítettem fotót, hogy kanalazza be a levesét. A szép Micimackós tányérkát hiába vettük meg neki, Õ olyanból akar enni mindig, mint mi :)

A tarja soványabb részébõl tegnap tettem a káposztába, így egy kissé megfaragott húsom maradt, amit 12 vastagabb ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/10/orjaleves...

sponsored links

Keres?s