Zöldborsóleves kolbásszal, mustárosan
sponsored links
Gasztrobloggerség ide, vagy oda, gyakran és is "megúszós" ételeket fõzök/fõznék. Most is csupán az a cél vezérelt, hogy ne kelljen elmennem vásárolni és gyors legyen a leves. Szóval tipikus "így sikerült" étel lett. Ahhoz képest viszont kifejezetten jó! Tehát, miután körülnéztem a kamrában, hûtõben, fagyasztóban, be kellett látnom, hogy elég szûkös a választék. Fagyasztott zöldborsó, ahhoz a bizonyos tormakrémleveshez végül teljes egészében fel nem használt sonka fõzõlé. Lila hagyma. Fokhagyma. Mi lesz ebbõl? Mindenesetre elkezdtem fõzni a hozzávalókat, majd került bele jó sok lestyán, amitõl meglehetõsen édeskés íze lett, ezért aztán elkezdtem savanyítani. Elõször egy löttyintés paradicsomlével, aztán tejföllel és mustárral... Valamelyik fázisban pár karika kolbász is került bele, ha márúgyis füstös lé, ugye... Igazság szerint félve tettem az asztalra, de aztán a férjem háromszor szedett, úgyhogy minden félelmem alaptalannak bizonyult.
1 fej lilahagymát (mert csak ilyen volt itthon) apróra vágtam és kevés vajon pirítani kezdtem. Hozzá adtam a
kb 0.5 kg zöldborsót,
sóztam, borsoztam, reszeltem bele
1 gerezd fokhagymát, majd felöntöttem
füstölt húslével. Tettem bele
pár karika kolbászt és ...