Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
TésztákMa olyan fejfájással ébredtem, hogy ihaj, ráadásul a délelõtt folyamán még ráerõsített. Nem volt kedvem és erõm se valami bonyolultat fõzni, viszont a tegnapról maradt négy nagyobb fej gombát fel akartam használni. Jó borsos-tejfölös gombamártással összefõzött spagetti járt a fejemben. De ragadozó családtagjaimmal nem akartam úgy kibabrálni, hogy mindig csak gombás zöldséges tészta legyen, ezért nekik szalonnás-sonkás-paradicsomos-bazsalikomos tésztát fõztem. Elõször a gombaszószos tészta hozzávalói: ... | ||
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/tesztak.html | ||
Egy cserép virág Annának
Anna unokám nagyon kedveli a virágokat, az õ ünnepeire mindig ajándékozunk csokros vagy cserepes virágot is. A virágzó cserepes növényeket évekig elgondozza - anyukája segítségével. Tõlünk most rózsaszínû begóniát kapott élõben, meg ezt az "ennivaló" vegyes virág növényt. Amikor egyéb háziasszonyi munkáim mellett három tortát kell sütnöm ugyanazon a napon, akkor egyik se sikerül tökéletesre, mert sietni kell, meg nincs elég hely a hûtõben, nagy hõség van ... | ||
Tovbb a blogra ... tortafuggo.blogspot.com/2011/08/egy-c... | ||
Szilva és nektarin mézeskalács morzsávalEgy évvel ezelõtt ezzel a recepttel debütáltam a Kifõztük újságban. Kicsit bénácska képpel, de higgyétek el hogy kezem lábam remegett amíg a fotókat készítettem, mert ez már nem csupán saját szórakoztatásra készült. :))) Szeretem ezt a receptet, mert évszaknak megfelelõen variálható. Nagyon szeretem belõle az epres-rebarbarás, epres-nektarinos változatot is. Akár magamnak is nekiállok elkészíteni. Kész morzsa szinte mindig akad a fagyasztómban, úgyhogy a segítségével akár a hirtelen betoppanó vendégeknek is gyors egyszerû édességet tudok ... | ||
Tovbb a blogra ... tucsokbogar.blogspot.com/2011/08/szil... | ||
Waldviertel-i máktorta/Waldviertler Mohn-TorteHát akkor légyen... a híres neves waldviertler-i édesség, amit egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia... Jelen esetben, a képen látható, Péter születésnapi tortája volt, gyertyák nélkül, mert annyi nem fért volna rá :-)) ...(Ez a recept a torta diétás variációja. Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot. ) Hozzávalók a tortához (18 szelet): 1 doboz joghurt (2 dl) 10 dkg mák, darált 1 alma citromlé 16 dkg teljeskiörlésü liszt 1 csomag sütöpor 4 tojás ... | ||
Tovbb a blogra ... notburga.blogspot.com/2011/08/waldvie... | ||
Gombás vadraguval töltött palacsinta házi eperlekvárralMás nemzeteknél nagy kultusza van a sós töltött palacsintáknak, nálunk itthon nem mondhatnám. A hortobágyi palacsinta sem úgymond tradicionális ételünk, az 1958-as brüsszeli világkiállításra "készült", de már Kollmanné 1939-es szakácskönyvében is található ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
222. Vargányás paradicsomleves - akár tésztanapra isTöbben hiányoltak már, ezért most gyorsan írok pár sort. Itt vagyok ám,
csak nyakig ültem a lakásfelújításban, takarításban, és napközben nem
ültem a géphez, este meg már erõm nem volt arra, hogy legalább nagyjából
értelmes mondatokat írjak. Így szabadságoltam magam. Most viszont a
következõ napokban vendégek lesznek nálunk, így megint nem tudom, hogyan
kerülök gép elé. De azért igyekszem. ... | ||
Tovbb a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2... | ||
Morzsakéregben sült lazacfiléGyors, mint minden hal sütése, látványos, akár elõre elkészíthetõ, csak be kell tenni a sütõbe és 15 percen belül kész az ünnepi vacsora. Hasznos akkor is, ha egész nap kerítést csiszolunk, és rájövünk, hogy közben az ebéd témaköre valahogy kikerült a látóterünkbõl. Így a köret néhány félbevágott, rozmaringos-mézes körte lett mellé, aminek pont annyi sütés kellett, mint a halnak, lehet, hogy szokatlan köret a lazachoz, de a morzsával együtt szerintem tökéletes ... | ||
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/08/morzsaker... | ||
Spagetti Emiliana
Közeli olasz kisvendéglõbõl hozta haza nagylányom ezt a receptet, párja egybõl el is készítette. Nagy sikert aratott, így azóta én is többször az étlapra tûztem. A fotók nem a legjobban sikerültek, de az íze kifogástalan.
25 dkg bacon szalonna
2-3 ek olívaolaj
25 dkg zöldborsó
25 dkg spagetti
5 dl fõzõtejszín
2-3 ek cukor ... | ||
Tovbb a blogra ... receptek-liza.blogspot.com/2011/08/sp... | ||
Padlizsános penne | ||
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/08/... | ||
Rántott zöldségekTudom, hogy az egészséges táplálkozás szempontjából a bõ olajban kisütött zöldség meg sem közelíti a nyers, illetve párolt változatot, de ha egyszer annyira finom... Én nem tudok neki ellenállni. És a legjobb az egészben, hogy a panírozás részét Dórival közösen végezzük, sõt ezt már majdnem egyedül panírozta. És most következik a csomagolás, és irány a Balaton, a hétvégére ígért jó idõt ki kell ... | ||
Tovbb a blogra ... manokonyha.blogspot.com/2011/08/ranto... | ||
Lábatlan tyúkA neve, az vonzott. Hozzáteszem, mikor a gyerekeimnek felvetettem, hogy sütök lábatlan tyúkot, a "Pfúj!" szócskával reagáltak. Bezzeg, amikor enni kellett, ezek a sütés közben kövérre hízott tyúkocskák nagyon kelendõek voltak. Eredetileg porcukorral szórva kellett volna tálalni, de nálam Mrs.Same ötlete alapján
készült bolond baracklekvárral került a tányérra. A megbolondított
baracklekvár rendkívül feldobta ezt az egyébként roppant egyszerû
édességet. Köszönöm az ötletet. ... | ||
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/08... | ||
Petits pots de créme szederrel, mandulával és levendulávalIsmét a Mézes finomságok blog adta az ötletet a mai desszerthez. A tejsodó íze erõteljesen a madártejére hajaz. A puding tulajdonképpen teljesen megegyezik az általam már elkészített créme caramellel. Az egyetlen különbség a krémben annyi, hogy a 4 tojásból 3 tojásnak csak a sárgáját használom fel. Valamint a ... | ||
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/08... | ||
Cukkinis kenyérEzt a cukkinis kenyeret egyik szörfözõs estém során találtam egy angol nyelvû weboldalon, a Smitten Kitchen oldalon. A szerzõ azt a cukkinis kenyeret még 2007-ben készítette, de számomra teljesen az újdonság erejével hatott a cukkini ilyesfajta felhasználási módja. A cukkinis kenyér itt ugyanis egy püspökkenyérhez hasonló édesség. El is készítettem, mivel apósomtól és ismerõsöktõl is sok cukkinit kapunk. Finom, "szaftos" volt, talán a cukkiniben található nedvességtõl, és abszolút nem lehetett ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | ||
Csokoládés-diós kekszÚj kedvenc született nálunk ennek a keksznek a személyében. Nem tudom mitõl, de nagyon-nagyon finom! Az eredeti diós verzió óta elkészült a mogyorós párja is, az nekem talán még jobban ízlik, tessék mindkettõt kipróbálni, utána eldönteni, kinek mi a jó:)
A recept az augusztusi Kifõztük magazinban található, sok szuper finomság társaságában; az oldaláról lehet letölteni, még ... | ||
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/08/csoko... | ||
ParadicsomcsatniTegnap kimentem a kertbe (két napja nem voltam) és egy vödör paprikát és paradicsomot hoztam be. A keményebb fajtából szárítok (még most is megy), a puhábból csatnit készítettem. Két kiló paradicsomot forró vízbe dobtam, öt percig fürdõzött, majd lezuhanytam hideggel. A héj megrepedt, és szépen meghámoztam. Kockára vágtam, bele a lábosba. Adtam hozzá: apróra vágott két fej hagymát (kicsit), négy gerezd nagyobbacska fokhagymát (szétnyomkodva), egy nagyobb darab friss gyömbért szeletekre vágtam, volt vagy ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... | ||
Vaníliás körtedzsemNálunk anyukám készíti a klasszikus dzsemeket, amivel nem nagyon érdemes versenyeznem/versenyeznünk egyelõre, mert õ ezekkel mindig ellát minket (nagy örömünkre). Klasszikus alatt azt értem, hogy mindenféle különleges fûszerezés nélkülieket, de nem agyonfõzött változatokat készít. Ezért nálam mindig valami extrával megspékelt dzsem változat készül, amolyan különleges csemegeként. Ennél az adagnál épp nem sok körtém volt, de azt gyorsan fel kellett használni. Kevés volt, de kiegészítettem almával, így azért lett egy pár üveg, amit most vaníliával tettem még finomabbá. A ... | ||
Tovbb a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/08/vanilias... | ||
Szeder a szájbanNapok óta édesnek képzelem az életet vagy inkább az ételt, örülök a feszes paradicsomnak, a kapros tökfõzeléknek, a könnyû nyári káposztának, de aztán mindig jön az érzés, kivédhetetlenül. Süteményt, lehetõleg csokoládésat, baklavát, sok mézzel, almás palacsintát, persze nem egyet, és így tovább. Valahogy aztán minden nap úgy telt el, hogy az érzés kénytelen volt elfojtódni magától, nem látogatott el hozzám még egy vékonyka tortaszelet sem, bennem pedig nem volt elég türelem ... | ||
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/08/szeder-sz... | ||
Fehérboros fokhagymakrémleves reszelt sajttalFehérboros fokhagymakrémleves reszelt sajttalHozzávalók : | ||
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/08/fehe... | ||
Olimpia ÉtteremAz Olimpia egy olyan étterem volt a nem létezõ listámon, amelyet már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni, de mindig közbe jött valami bagatell dolog, ami miatt még nem jutottam el ide. Most jelentem: a "feladat" teljesítve; az Olimpiában is jártam már, ahonnan vegyes érzelmekkel távoztam. Annyira vártam, hogy végre kipróbálhassam a konyhát, amirõl mindenki ódákat zeng és meglehet, így kicsit túl nagy elvárásokkal érkeztem - ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/2s... | ||
IV. Strekovský Festival Vína - Kürt, július 23-24.Elõször tavaly jártam a kürti borfesztiválon. Hogy is kerültem Kürtre? Hát úgy, hogy van egy érsekújvári évfolyamtársnõm, aki iránt egykor némi bimbajadzó érzéseket tápláltam. A bimbajadzás - szelaví - nem fejlõdött semerre, viszont azóta is jóban vagyunk. Naszóval Zsuzsa invitált ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/08/iv-s... | ||
MuszakaEz a kaja is olyan, ahány ház annyi féle! Van, aki a krumplit összetöri, van aki, padlizsán nélkül, besamellel vagy anélkül készíti, millió változata van. Nem egy fotogén kaja, de íze, nagyon finom !Nagyon szeretjük, bár idén még nem is volt a terítéken. Az én verzióm, a következõ:
| ||
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/musza... | ||
ZöldbablevesGyönyörû zöldbab termett idén édesanyám kertjében, és mint már beszámoltam róla, a hét végén szüreteltünk is belõle egy adagot. Természetesen amellett, hogy jelentõs mennyiséget lefagyasztottam télire, készítettem levest is belõle, hiszen jobbat el sem tudok képzelni, mint a frissen szedett zöldségbõl ételt készíteni. Ez a leves egyébként épp úgy készült, mint ahogy édesanyám szokta készíteni, õ ugyanis mindig tesz bele néhány szelet szalonnát, amitõl ... | ||
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/08/z... | ||
Burgonyás pogácsaA receptet a No Salty oldalon találtam. A recepttõl csupán annyiban tértünk el, hogy finom holland sajtot reszeltünk a tetejére. Igazán finom lett, még ma reggel is puha, rugalmas a tésztája. A szülinapom apropójából sütöttem, és a pogácsáról még volt idõm képet is csinálni, de aztán teljesen elhavaztam, szóval a többi sütirõl a kép lemaradt, s mivel hamar elfogyott minden, így a képkészítés teljesen meghiúsult. Hamarosan azonban újból megsütöm õket, hiszen nagyon ... | ||
Tovbb a blogra ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2011/0... | ||
Rostos õszibaracklé télre-nyárraA sárgabarack után õszibõl is kipróbáltam a rostos levet. Mivel a gyümölcs íze nagyban befolyásolja a végeredményt, érdemes igazán zamatos fajtát választani hozzá, abból is az érettebb példányokat. Anyum gyerekkorunkban parasztbarackból készített ilyet, aki ismeri és szereti azt a gyümölcsöt, próbálja ki ivóléként is, mert nagyon finom. Én most a saját barackfánk termését használtam hozzá. "Íze a zamatos gyümölcsé!" :))) A készítése nagyjából ugyanúgy zajlott, mint a sárgabaracknál, de itt a felesleges, egyszerûen ... | ||
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/08/rostos... | ||
Siófoki Coke Club vacsora nyertesekSok szeretettel gratulálok a péntek esti Coke Club-os vacsora nyerteseinek: Kollár Boglárka "Vankap" néven kommentelõ olvasó Tartalékos (arra az esetre, ha a nyertesek közül mégsem tudna jönni valaki): Zita Kérlek, jelentkezzetek a ... | ||
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/08/s... | ||
Barbecue oldalas és lilahagymás focacciaA nap fûszere: "A sors többféle lehetõséget kínált fel, és a valóság a legrosszabbra bökött rá, hogy jó, akkor történjen ez." Tóth Krisztina Apu az oldalast Gy a focacciát készítette. Fura, hogy mostanában a fõétel a hangsúlyos...desszert meg ... | ||
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/08... | ||
Német burgonyalevesMit csinál a blogger, ha nemcsak beteg, de aludni sem tud? Úgy van: utazási élményein elmélkedik, majd a történés egy adott pontján belátja, hogy teljesen felesleges az ágyból néznie a plafont, amikor blogolhat is. Napközben úgysincs rá ideje, hiszen energiáinak nagy részét felemészti a folyamatos orrfújás és -törlés, kisebb részét pedig az aktuális teendõk, lásd még a lekvárbefõzés, takarítás, tanfolyam tartás címszavaknál a szótárban. Az elmúlt hetet Münchenben töltöttem, és elég sok helyi specialitást volt alkalmam kipróbálni. A zord idõjárásnak köszönhetõen ... | ||
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/08/... | ||
Datolyás almapudingMikor kipróbáltam a cukormentes kókusztejes csokipudingot, rögtön azon kezdtem agyalni, milyen jó lenne gyümölcsökbõl hasonlót készíteni. Egyik nap, mikor már csak két alma volt az összes friss alapanyagom, de nagyon vágytam valami finomságra, megalkottam ezt a desszertet. Gabonaszirup helyett datolyával édesítettem, és azzal a jólesõ érzéssel pusztítottam el, hogy nem is bûnözöm olyan nagyot. | ||
Tovbb a blogra ... kicsivu.hu/archives/2011/08/11/Datoly... | ||
A 100 legjobb evõfilm - maga a 100-as listaMár régóta érlelõdött bennem a gondolat, hogy összegyûjtöm a mozitörténelem 100 legjobb evõfilmjét. Azt hiszem, a Lucullus BT volt az, amely elsõként szervezett Lucullusi Mozifiesztát itthon az Örökmozgó Filmmúzeumban, majd a II. Pécsi Nemzetközi Filmünnepen is. A 100 legjobb evõfilm nem 2 perc alatt fog összejönni; lehet, hogy 2 év alatt, de lehet, hogy 20 év alatt. Nem számít. A TOP100-ba mindig 1-1 új alkotás kerül be, külön posztban jutyubos ... | ||
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/08/11/a_100_leg... | ||
Diós-mentás ravioli rókagombávalRégóta vágytam már olyan tésztaszaggató eszközre, amellyel az éttermekbõl ismert nagyméretû ravioli készíthetõ házilag, de a hazai boltokban sosem találkoztam vele. Amikor júniusban Toszkánában jártunk, San Gimignanóban egy kis boltban viszont végre találtam kereket is, szögletest is, úgyhogy gyorsan meg is vettem mind a kettõt. Korábban már kipróbáltam a kisebb, kézzel hajtogatott raviolit is (Gordon Ramsay útmutatásait követve), de ez az egyszerû, de nagyobb forma sokkal látványosabb és finomabb is. A kerek szaggató felavatásakor diós-mentás ricottát készítettem tölteléknek, mellé pedig ... | ||
Tovbb a blogra ... husosfazek.blog.hu/2011/08/11/dios_me... | ||
csülökpörkölt bográcsbanAz utóbbi idõben rákaptunk a csülökpörköltre. Ezúttal bográcsban készült - szégyenszemre az elsõ bográcsozás volt az idén... Ennek megfelelõen a ... | ||
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/11/csul... | ||
Paris / BudapestNem vonat, nem busz, nem repülõjárat: étterem, Budapesten - és egy ebéd kettõtõl ötig. Ennyi idõt egy ebédre csak akkor tud szánni az ember, ha szabadságot vesz ki, vagy hétvége van. Nos, az elõbbirõl volt szó, így a hétfõi kívánságmûsor számomra, és kedves barátnõm, Mariann számára egy elhúzódó gasztro-programban merült ki. Mentségünkre legyen mondva: évente egyszer tudunk sort keríteni egy-egy nagyobb lélegzetû beszélgetésre. Mikor elterveztük, azt hittük, egy napsütötte teraszon, napernyõk árnyékában megbújva, egy szál nyári ruhában töltjük el ezt az ... | ||
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/08/11/pa... | ||
Rakott sárgarépaTöbbször ajánlottam már a sárgarépát, hiszen sokféleképpen elkészíthetõ - ha talán nem is annyira, mint a káposzta - és olcsó, egészséges, jó. Mostanában olyanokat, akkorákat lehet venni a piacon, hogy egészen elképesztõ. Azt is emlegettem már, hogy szeretek mindenféle rakott ... | ||
Tovbb a blogra ... beck.blog.hu/2011/08/11/rakott_sargar... | ||
A leányzó másik születésnapi tortájaA leányzónak ezt a kicsit csicsás tortát készítettem a családi szülinapi zsúrra. A fondant receptje sok blogon megtalálható és már régóta szemezgettem vele, hogy ki kellene próbálni. Elég jól lehet vele dolgozni, viszonylag jól formálható, de azért van még elég sok tanulnivalóm. Most elsõ körben a torta bevonását (rózsaszínû) csináltam én, valamint a színes virágokat és leveleket próbáltam jól megformálni. A közepén található malackát nem én készítettem õ egy készen vásárolt macipán figura, amit ... | ||
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/08/leanyz... | ||
Sajtos rolóGyerekkoromban, egy helyi kávézóba betérve, rögtön a süteményes pulthoz siettem, hogy megnézzem, van-e még sajtos roló vagy be kell érnem a sonkás szendviccsel (amit azért szintén nagyon szerettem). Azóta nagyon sok idõ eltelt, de a sajtos rolót azóta is imádom, és valamiért igyekszem mindenkivel megkedveltetni, mert véleményem szerint, nem lehet nem szeretni.:) A sajtos ... | ||
Tovbb a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/08/sajt... | ||
Feketeszeder turmixA hétvégén szedett feketeszederbõl készült egy finom torta és került a fagyasztóba is néhány adaggal a téli napokra. Azt azonban, hogy készítsek egy finom turmixot nem hagyhattam ki! Mind az íze, mind a látványa azt hiszem, hogy megér egy próbát. Néhány szem szedertõl gyönyörû színû italt kaptam. 15 dkg feketeszeder 1,5 dl joghurt1,5 dl tej ... | ||
Tovbb a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/08/fekete... | ||