Rakott sárgarépa
sponsored links
Többször ajánlottam már a sárgarépát, hiszen sokféleképpen elkészíthetõ - ha talán nem is annyira, mint a káposzta - és olcsó, egészséges, jó. Mostanában olyanokat, akkorákat lehet venni a piacon, hogy egészen elképesztõ.
(Tegnap vettem két csomag vegyes zöldséget, miután megtisztítottam, feldaraboltam a sárgarépát, lemértem, éppen egy kiló volt. A fehérrépa sem volt csúnya, csak kevés, vagyis egyáltalán nem arányosan volt összerakva a vegyes csomag.)
Azt is emlegettem már, hogy szeretek mindenféle rakott ételt, rakosgatok is, sokfélét, sokféleképpen. És azt is szeretem, ha van tartalék a fagyaszóban. Hát ez az ebéd eszerint állt össze. A mélyhûtõbõl elõvettem egy dobozka (tehát nem valami nagy adag) pörköltnek elkészített, rizzsel összekevert darált húst. Bõ fél kiló megtisztított ...