Tészták

2011-08-11

sponsored links



Ma olyan fejfájással ébredtem, hogy ihaj, ráadásul a délelõtt folyamán még ráerõsített. Nem volt kedvem és erõm se valami bonyolultat fõzni, viszont a tegnapról maradt négy nagyobb fej gombát fel akartam használni. Jó borsos-tejfölös gombamártással összefõzött spagetti járt a fejemben. De  ragadozó családtagjaimmal nem akartam úgy kibabrálni, hogy mindig csak gombás zöldséges tészta legyen, ezért nekik szalonnás-sonkás-paradicsomos-bazsalikomos tésztát fõztem.

Elõször a gombaszószos tészta hozzávalói:
  - 1 kisebb fej hagyma, 4 nagyobb csiperke gomba, kevés olaj, 2-3 dl hideg víz, 1 teáskanál keményítõ, 4 evõkanál 20 %-os tejföl, 1 fehér kanál ételízesítõ, sok õrölt bors, 0,5 liter forró víz, 25 dkg durum spagetti, só ízlés szerint.
Tegnap úgy megtetszett a krémesre turmixolt gomba ötlete, hogy ma is így készítettem el a gombaszószt. Az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a gombát, ételízesítõvel és õrölt borssal megszórtam és lepirítottam. a hideg vízben elkevertem a keményítõt, és felöntöttem vele a gombát. Pillanatok alatt  ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/08/tesztak.html

sponsored links

Keres?s