Rostos õszibaracklé télre-nyárra
sponsored links
A sárgabarack után õszibõl is kipróbáltam a rostos levet. Mivel a gyümölcs íze nagyban befolyásolja a végeredményt, érdemes igazán zamatos fajtát választani hozzá, abból is az érettebb példányokat. Anyum gyerekkorunkban parasztbarackból készített ilyet, aki ismeri és szereti azt a gyümölcsöt, próbálja ki ivóléként is, mert nagyon finom. Én most a saját barackfánk termését használtam hozzá.
"Íze a zamatos gyümölcsé!" :)))
A készítése nagyjából ugyanúgy zajlott, mint a sárgabaracknál, de itt a felesleges, egyszerûen lehúzható héjdarabokat eltávolítottam a barackokról. Most nem mértem le a mennyiségeket: egy méretes befõzõfazékban tettem fel néhány kilónyi gyümölcsöt és annyi vizet öntöttem hozzá, amennyi éppen ellepte. Ez végül elégnek is bizonyult, jó sûrû baracklét kaptam eredményül. Mivel az õszibarackom kevésbé leveses, mint a sárga, ezért lassabban puhult, így már fõzés közben elkezdtem botmixerrel a turmixolást, és aztán az elsõ forralás után pépesítettem le teljesen. A többi ugyanaz, mint a ...