Paradicsomcsatni
sponsored links
Tegnap kimentem a kertbe (két napja nem voltam) és egy vödör paprikát és paradicsomot hoztam be. A keményebb fajtából szárítok (még most is megy), a puhábból csatnit készítettem.
Két kiló paradicsomot forró vízbe dobtam, öt percig fürdõzött, majd lezuhanytam hideggel. A héj megrepedt, és szépen meghámoztam. Kockára vágtam, bele a lábosba.
Adtam hozzá: apróra vágott két fej hagymát (kicsit), négy gerezd nagyobbacska fokhagymát (szétnyomkodva), egy nagyobb darab friss gyömbért szeletekre vágtam, volt vagy két evõkanálnyi. Ezen kívül ment bele a csíp: két chili paprikát apróra vágtam, és három púpozott teáskanál cayenne bors (ezt a Lidliben szerzem be, finom, és olcsó, szórósüvegben árulják).
Fõzöm, idõ nincs meghatározva, amíg jól be nem sûrûsödik.
Na, most jön az ecet: nagyjából két deci körteecetet tettem bele, de szerintem jó bele a tárkony is, vagy más, fûszeres. Négy deci (két bögre) cukrot öntöttem hozzá, és belekotortam egy maréknyi durvára vágott ...