Diós-mentás ravioli rókagombával
sponsored links
Régóta vágytam már olyan tésztaszaggató eszközre, amellyel az éttermekbõl ismert nagyméretû ravioli készíthetõ házilag, de a hazai boltokban sosem találkoztam vele. Amikor júniusban Toszkánában jártunk, San Gimignanóban egy kis boltban viszont végre találtam kereket is, szögletest is, úgyhogy gyorsan meg is vettem mind a kettõt. Korábban már kipróbáltam a kisebb, kézzel hajtogatott raviolit is (Gordon Ramsay útmutatásait követve), de ez az egyszerû, de nagyobb forma sokkal látványosabb és finomabb is. A kerek szaggató felavatásakor diós-mentás ricottát készítettem tölteléknek, mellé pedig rókagombás, fehérboros, tejszínes szósz került.
Hozzávalók
20 dkg rókagomba
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
friss bazsalikom
egy csomag ricotta
fél csokor menta
két ek tört dióbél
30 dkg liszt
3 tojás
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
extraszûz olívaolaj
só, bors ...