Zöldbableves
sponsored links
Gyönyörû zöldbab termett idén édesanyám kertjében, és mint már beszámoltam róla, a hét végén szüreteltünk is belõle egy adagot. Természetesen amellett, hogy jelentõs mennyiséget lefagyasztottam télire, készítettem levest is belõle, hiszen jobbat el sem tudok képzelni, mint a frissen szedett zöldségbõl ételt készíteni. Ez a leves egyébként épp úgy készült, mint ahogy édesanyám szokta készíteni, õ ugyanis mindig tesz bele néhány szelet szalonnát, amitõl különösen jó íze lesz.
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1-2 sárgarépa, 1 kisfej hagyma, fél kisebb karalábé, 3-4 szelet szalonna, 1 paradicsom, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 csapott kanál zsír, só, pirospaprika, csokornyi petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zöldbabot 2-3 centis darabokra tördeljük, a sárgarépát és a ...