Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Jó boroknak szép hazája, ErdélyA francia konyha három titka a népszerû bon mot szerint "vaj, vaj és még több vaj". Így állunk Erdélyben Balla Gézával is: amikor a címbeli szép mondatot igazolni kell komoly minõséget képviselõ, palackos, forgalmi borokkal, akkor az elsõ három helyen .. |
Tovbb... |
Vajkaramellás pite fahéjas sült almávalMég mindig itthon nyaralok . Ezt ugyan már nem lázasan, de azért salsa lázban és még betegen sütöttem. Szerencsére gyorsan megvan. És nagyon finom! Hozzávalók (24 cm-es piteformához): ... |
Tovbb... |
Burrita Bar - Marhahúsos burrito tálTegnapi lágy mexikói ebédem után beugrott, hogy közel másfél hete mikor a Mangalica Fesztiválról tipegtem haza, láttam egy kajáldát melynek ajtaján a “Opening soon” felirat díszelgett, gondoltam ennyit idõ elteltével már megtörténhetett a csoda, így vissza battyogtam a tetthelyre megnézni mit is tudhat a Burrita Bar. A hely nagyon steril ... |
Tovbb... |
PacallevesAlapjában véve a pacal egy nagyon undorító dolog, de csak alapjában véve. Amikor a levesbe kerül és a kész termék az asztalomra, illetve az orrom elé, minden eszembe jut róla, csak az nem, hogy undorító. Imádom! Leginkább a fokhagyma vonz, de nagyon kedvelem ezt a levest. Eleinte csak vendéglõben ... |
Tovbb... |
Pihe-puha meggyes tekercsA nagy sikert arató almás és túrós után most itt a következõ változat (imádom, amikor egy recept sokféleképpen variálható!), mégpedig a meggykrémes! De tarsolyban van már a csokis és a kókuszos változat is. A gyerkõceim nem fogynak ki az ötletekbõl! Naná! Hiszen az õ pocakjukban landol az elkészített ... |
Tovbb... |
Banán palacsinta eperbor sziruppalAz ételallergiások és diétázók álma. Magához a palacsintához két hozzávaló kell, banán, és tojás. Üresen is ehetõ, de egy kis eperbor sziruppal átváltozik, és szükség édességbõl, kellemes desszert lesz. Amerikaiul Banana pancake, de még csak az se. Annak látszik, de ez ... |
Tovbb... |
Szilvás gombóc oh, oh, oh.....Ki nem ismerné a klasszikus dalt a Padlás címû darabból. Mindig eszembe jut és ezt dúdoljuk, amikor ezt a gombócot készítjük. Ez a recept biztos nem az a receptm amit a darabban készítenek, mert az ezer százalék, hogy krumpliból készül. Hiába termelünk, rengeteg krumplit, nagyon ritkán készül nálunk ... |
Tovbb... |
Karaj édes-csípõs karibi szószban
A múltkori oldalas után most itt egy karaj, és egy újabb pác fokhagyma, és a hagyományos összetevõk nélkül. Sokáig hanyagoltam a disznóhúst, de az utóbbi idõben egyre-másra eszembe jut, ezért születnek hozzá ezek az új megoldások - melyek nyilván csak az én konyhámban számítanak újszerûnek: engem is ... |
Tovbb... |
Resztelt máj zöldborsóval, rizzsel, házi savanyúsággal |
Tovbb... |
Sárgabarackos financier, cupcake-nek álcázva (gluténmentes)A financier megdöbbentõen egyszerû, de finom francia sütemény, köszönhetõen az illatos barnított vajnak. Senkit ne tévesszen meg, hogy muffinnak álcáztam, pláne a cupcake-esített változat, ami egy kamaszlány születésnapja miatt volt szükséges. A barnított vaj mogyorós aromája kiválóan passzol a süteménybe rejtett ... |
Tovbb... |
Olívabogyós õzcombIvóban fõztem Hozzávalók: 70 dkg õzcomb, 1 evõkanál zsiradék, 2 nagy hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 dl ... |
Tovbb... |
Tárkonyos nyúllevesAzt hiszem edig ez a 2013-as évben érvényesülni látszik a 13-as. Habár......nem vagyok babonás, a 13-as számot ezidáig kedveltem. Álltalában inkább volt szerencsés, mint ellenkezõje. Csakhogy....azt hiszem az állatfarmunk nincs azzal tisztában, hogy nekik is meg kellene feleljen a 13-as szám. Múlt héten egy mangalica ... |
Tovbb... |
Szójajoghurtos-áfonyás muffinAzt gondolhatná a blogolvasó, hogy állandóan csak édességet eszünk. Ez természetesen nem így van, csak felhalmozódott az édesség recept (még van kettõ, lefotózva a tarsolyomban:), illetve most valóban Az õsz ízei szakácskönyv, ill. egy másik, még nem elárulható projekt miatt több édességet is kipróbáltam, de csak ... |
Tovbb... |
PogácsaA minap nézelõdtem a face egyik csoportjában, melynek én is tagja vagyok, amikor szembe jött velem egy tál krumplis pogácsa, Elek Ibolya alkotása. Nosza már perdültem (kac-kac) is ki a konyhába, hogy ... |
Tovbb... |
Jubileumi torta KamillánakSzületésnapokra a közeli múltban Auguszték Pavilonjából rendeltünk tortát. A többször elsütött, szinte csak krémbõl álló csoki-eper torta a nyári forróságot leszámítva bevált, de újdonságra vágytam. Geriék blogján láttam, hogy valaki a Gellért Szálló kávézójának fantasztikus cukrászcsapatát dicsérte. Tán nem egészen ... |
Tovbb... |
Mazsolás szirnyiki |
Tovbb... |
Édes véresÁllt a bál a múlt héten, céllövölde, ringlispil, plüss szív mérgezés meg
édes sült disznóvér, ahogy olasz karnevál idején illik. Utóbbit csak
megidéztük, nápolyi ismerõsöm említette, hogy náluk elmaradhatatlan
kelléke a farsangi mulatságnak a chiacchiere (lárifári), becenevén bugie
(hazugság) vagy frappe ... |
Tovbb... |
S'mores, amitõl a világot mindjárt szebbnek látodSzóval az történt hétfõn, hogy a lányok betegek lettek, fõleg Zsófi, akinek már vasárnap este 39,4 volt a láza, aztán hétfõ reggel is elég magas volt, tudtam is követni mindaddig, amíg a hülye digitális lázmérõben le nem merült az elem. Higanyosat meg nem lehet kapni. Így aztán aznap csak 2 órára mentem be az ... |
Tovbb... |
Készüljünk fel a KIHÍVÁSRA, elõször FEJBEN!:-)Szerintem, Te is ismered az érzést...:-): Annyira jól tudom, hogy miben és hogyan kellene változtatnom, és annyira sokszor lejátszottam már fejben a folyamatokat, és aztán... mégse megy... mégsincs meg az a szükséges ... |
Tovbb... |
Fasírttal tûzdelt káposzta torta |
Tovbb... |
Kakaós fonott kalácsMa már mosolyogva gondolok vissza rá, de régebben hihetetlenül féltem a kelt tészta elkészítésétõl. Számomra ez volt a legnagyobb mumus. Kissé misztikus dolognak tartottam, aminek sikere esetleges: vagy megkel, vagy nem. Vagy lágy, szellõs tésztája lesz, vagy nehéz, tömör. Amikor lehetett kerültem, hogy ... |
Tovbb... |
Chicon au gratin - Cikória "csõben sütve"A cikória - chicon, chicory - egyike a legõsibb zöldségféléknek, jól segíti az emésztést, sok ásványi sót, emészthetõ rostokat, meszet, foszfort, jódot, vitaminokat tartalmaz. Sokan a cikória hallatára a kávéra gondolnak, pedig a cikóriából sok finomság készíthetõ. Nálunk ma még különlegességnek számít, Belgiumban, Franciaországban ... |
Tovbb... |
Szilvalekváros sütiNagyon szeretem a szilvalekvárt a hétvégén gyerekeimnek sütöttem buktát ami nagyon finom volt. Most úgy gondoltam hogy megint valami lekvárosat kéne sütni, végül Limaránál találtam ezt a finomságot. Hozzávalók: 3 db tojás, 15 dkg. porcukor, 9 ... |
Tovbb... |
Fokhagymás tejfölben sült krumpliEbédre vagy vacsorára finom salátával. A recept a Kifõztük magazin februári számban is megtalálható Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Kakaós csiga? ööö...várjunk csak! Becsapós!Jelenlegi kedvenc képem. Szuper ötlet volt ez a torta Ágitól, azonnal tetszett! Imádok játszani az érzékekkel, szerintem nagyon izgalmas tud lenni, sõt, néha a szûrrealitást is súrolja egyeseknél, de pont ez a jó a stílusban! :)) Szóval ez nem kakaós csiga, ez egy cappuccino torta, pont ugyanolyan, mint a farönk torta volt, legalábbis ízben. Nagyon ... |
Tovbb... |
VADÁSZ-RAGU BURGONYAFÁNKKALSzeretjük a szaftos húsokat, ezért gyakran készül hol szárnyashúsból, hogy sertésbõl. Sajnos vadhúshoz ritkán jutok, ezért kénytelen vagyok a fûszerekkel játszani, hogy pikáns legyen néha, a húsételem. Persze a vadhús ízét semmilyen fûszerrel nem tudom elõcsalogatni, de legalább egy kicsit hasonul ... |
Tovbb... |
Fogolypecsenye szalonnaköntösbenEddig még nem készítettem foglyot, így amikor néhány konyhakész, fagyasztott madár érkezett hozzánk, a legegyszerûbb módot választottam: sütõben sütöttem meg õket, de hogy ne száradjanak ki, szalonnába bugyoláltam mindegyiket. Aztán adtam nekik egy kellõképpen flancos nevet... |
Tovbb... |
Cseresznyés túrókrémHozzávalók:
70 dkg túró
10 dkg cukor ... |
Tovbb... |
Lilakáposztás fasírtNagyon finom fasírt. Férjem úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha sült krumplit enne dinsztelt káposztával (ez a két kedvenc étele.) Így amolyan két legyet egy csapásra étel ez. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival.A napokban olvastam egy újságcikkben, hogy mi magyarok milyen kevés halat fogyasztunk. Pedig hetente legalább két-három alkalommal jó lenne, ha a tányérunkra hal is kerülne. Persze ilyen hal-árak mellett nem csoda, hogy csak igen ritkán fogyasztjuk. Én azért megpróbálok sûrûbben halból készült fogásokat ... |
Tovbb... |
TonhalkrémEzt én nem csak hasfájásig, de hányásig tudom enni annyira finom...narancslével és vajon pirított bagettel a reggelik reggelije... ( nincs kenyérpirítónk.... :) ) a mennyiségek itt is sac per kb-ra lesznek megadva mert ahány ember annyi ízlés, kóstolgassunk de azért óvatosan hogy maradjon is :) ... |
Tovbb... |
Palacsinta tortilla |
Tovbb... |
Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkülÉletem elsõ kenyere. Tökmagliszttel. Legközelebb magvakat is teszek bele. :) És hogy hol találtam eme gyöngyszemre? Szellem a fazékban blogról. Kicsit módosítottam csak rajta. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Almás, mogyorós piteVan az úgy, hogy este hétkor jut eszembe, hogy süssek valamit. Ilyenkor viszonylag gyors receptre van szükség, ha még éjfél elõtt enni kívánunk belõle, ergo vagy kevert tésztás süteményt készítek vagy omlós alapokon nyugvót. Most ez utóbbi született, kísérleti jelleggel, de olyan finom lett, hogy felvesszük az állandó ... |
Tovbb... |
Csuka gyömbérrel, édesköménnyel, rizzsel, ázsiai módraA Stahl magazin téli számában megjelent gyömbéres csuka receptjét alakítottam át, úgy hogy most fõétel legyen belõle. A csuka vad-jellegû, erõteljes ízével jól megállja a helyét a megszokottól eltérõ, akár ázsiai ízvilágú ételekben is, érdemes próbálkozni vele ettõl eltérõ, más kombinációban is. ... |
Tovbb... |
A kemény tejszínhab titkai |
Tovbb... |