Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival.
sponsored links
A napokban olvastam egy újságcikkben, hogy mi magyarok milyen kevés halat fogyasztunk. Pedig hetente legalább két-három alkalommal jó lenne, ha a tányérunkra hal is kerülne. Persze ilyen hal-árak mellett nem csoda, hogy csak igen ritkán fogyasztjuk. Én azért megpróbálok sûrûbben halból készült fogásokat készíteni ebédre, de ez nálunk sem hetente történik meg. Egyik kedvencem pl. az afrikai harcsa, melyet megpróbálok minél változatosabban elkészíteni. Most éppen befûszerezve, és baconbe tekerve, tejszínes brokkoliágyon sütöttem meg. A végeredmény pedig egy könnyû, ám igen laktató fogásra sikeredett. Természetesen mindenki ízlésnek megfelelõen másfajta halból is elkészítheti, és a brokkolit akár karfiolra is lecserélheti. Halkedvelõk kõrében a siker így is, úgy is biztos lesz.
Hozzávalók:
60 dkg afrikai harcsafilé
1 csokor brokkoli
1 cs bacon
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín ...