Csuka gyömbérrel, édesköménnyel, rizzsel, ázsiai módra
sponsored links
A Stahl magazin téli számában megjelent gyömbéres csuka receptjét alakítottam át, úgy hogy most fõétel legyen belõle. A csuka vad-jellegû, erõteljes ízével jól megállja a helyét a megszokottól eltérõ, akár ázsiai ízvilágú ételekben is, érdemes próbálkozni vele ettõl eltérõ, más kombinációban is. A csuka teljesen szálkamentes filézését lásd az elõzõ posztban.
Hozzávalók (4 adag)- 1 nagyobb vagy 2 kisebb csuka (élõsúlyban 1.2 kg)
- 860-90 g gyömbér
- 1/2 édesköménygumó
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 bió citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 csili
- 4 ek. lágy, japán szójaszósz ...