Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Egytálételek
sponsored links
Rizottó spárgávalA rizottó készítés mûvészete ugyanúgy, mint a hozzá használatos rizsfajta Olaszországból való. Egyébként más rizsfajtából egy rizskását fogunk fõzni, ami szintén nagyon finom de mégis valami egészen más. Szóval ezt a mûvészetet Nagy Szakácskönyvében az Ízek Itáliájában Giorgio Locatelli tökéletesen leírja. Az általános ... |
Tovbb... |
Cserepes paprikás krumpliMost elõször készítettem cserépedényben ezt a közkedvelt ételt és meg kell mondanom, nagyon jó lett! Igaz több idõ kellett a sütõben az elkészítésének (kb. 1 óra 10 perc), de megérte! Aki még nem próbálta így a paprikás krumplit, ne habozzon, próbálkozzon! Hozzávalók 5 fõre (3 gyermek, 2 felnõtt): ... |
Tovbb... |
TÖLTÖTT VINETTA |
Tovbb... |
Csõben sült zöldséges tészta sajtmártássalMi az? Hús nélküli, laktató, finom, meglehetõsen gyors, és mindenki szereti nálunk. Hát zöldséges tészta! Sajtmártással pedig egyenesen mennyei fogás. Ezúttal nemcsak simán összekevertem a hozzávalókat, hanem sütõben össze is sütöttem kissé miután a tetejét bõven megszórtam sajttal. Nagyon finom lett. És nagyon kiadós is. Két adag másnapra is ... |
Tovbb... |
RizsescsirkeHogy honnan jutottam ma ez az étel eszembe, amikor már vagy 10 éve ettem utoljára, nem tudom, de úgy keltem ma fel, hogy jajjj, de ennék rizsescsirkét. Anyuci csinált nagyon finomat régen ( nyilván még most is, csak sajnos nem nekem:((, de õ nem csirkemellbõl, hanem pici kis szárnyakból csinálta. Én most csirkemellkockákat tettem bele, de az otthoni ízvilág ... |
Tovbb... |
Spárgás rizottóAz elsõ spárgás bejegyzésem az idén, bár már javában tombol a spárgaszezon. Népszerû köret a tavasz derekán, de fõételként is abszolút megállja a helyét. Korábban már számtalanszor leírtam mindent, amire oda kell figyelni, hogy tényleg tökéletes, krémes rizottót ... |
Tovbb... |
Ratatouille (francia "lecsó")paradicsom 0,10 hagyma 0,10 zellerszár 0,05 ... |
Tovbb... |
Paradicsomos-gombás polentaNagyon szeretjük a kukoricadarát, fõképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el. Hozzávalók: 15 dkg kukoricadara ... |
Tovbb... |
nincs címNa ehhez nagyon passzol a sör! Nyár van, sör van.... Amúgy a sör mindenhez nagyon passzol, fõleg hozzám, de ehhez az ételhez kimondottan. A hûtõbõl született, 25 dkg megmaradt darált hús kereste a létezése értelmét és lelte meg küldetését benne...És komoly sikereket ... |
Tovbb... |
Gombás-pulykás rizottóVasárnapra vásároltam nagyobb adag pulykamellet. A család férfitagjainak jöhet hús hússal, így nem volt probléma, ha hétvége után újra pulyka van menün. 15 dkg rizs ... |
Tovbb... |
Családi receptek - a rakott krumpliEzt a blogot leginkább azért írom, hogy a receptjeimet egy helyen tudjam, és afféle gyûjteményként a konyhapolc szélén tartott zsíros ételfoltos kockás füzetet helyettesítse, amiket szinte minden konyhában megtalálhatunk a rongyosra olvasott szamárfüles szakácskönyvek közé ... |
Tovbb... |
Rakott krumpli egy kicsit másképpen |
Tovbb... |
TORTILLA CHIPS ÉS CHILI CON CARNETegnap este felé a fiacskám olyannyira kipihente magát, hogy azzal a szándékkal jött elõ a vackából, hogy õ márpedig most chilis babot szeretne fõzni...Valószínûleg nem értvén, hogy mi történhetett ezzel a gyerekkel, úgy nézhettem rá, hogy õ is ledermedt egy pillanatra. Nem tudtam szólni hirtelen, csak lepörgött a ... |
Tovbb... |
Az én Bárány tagine-emA fagyasztóban lapult egy jókora 1kg-s báránycomb,amit -még mindig-a sógornõmék ajándékoztak nekünk.Petinek készítettem,mivel én nem rajongok a bárányhúsért,de 2 kanállal azért muszáj volt megkóstolnom.Valami isteni lett! A fûszerezést és a hozzávalókat a napokban ... |
Tovbb... |
Sárgaborsós dahlFinom, indiai ízvilágú levesre vágytam, így tegnap este gyorsam beáztattam egy nagy adag (kb. 25 dkg) sárgaborsót. Ma délelõtt csak annyi volt a dolgom, hogy a lecsepegtetett sárgaborsót puhára fõzzem (kb. 30-40 perc alatt, lassú tûzön). Közben elkészítettem a leves alapját is: ... |
Tovbb... |
Almás gorgonzolás rizottóSzegény ember vízzel fõz, szokták mondani. Az elõre nem gondolkodó háziasszony pedig azzal, amit otthon talál. Így született ez a finom rizottó. Nem mondom, hogy nem gondoltam elõre a négy napos ünnepre. Vasárnapig láttam, bevásároltam, megfõztem 2 napra, amíg távol leszek (errõl majd késõbb írok hol is voltam). De mivel a pék, a tejes, a zöldséges mondta, hétfõn nyitva lesznek, nem akartam 1 heti élelmet ... |
Tovbb... |
Kis fanyalgás + Karamellizált hagymás árpalevesMániákusan keresem az újabbnál újabb levesrecepteket, mert nálunk alig múlik el úgy ebéd, hogy ne lenne leves is. A magyar GoodFood második számában találtam az árpaleves eredetijét. Az angol nyelvû magazint nagyra becsülöm, van itthon néhány (sajnos nem túl sok), és amit eddig ... |
Tovbb... |
Spenótos Rakott HajdinaA hajdinát lehet szeretni, vagy nagyon nem szeretni:)! Jellegzetes, karakteres íze miatt sokan nem fogyasztják, pedig szuper egészséges! Tipp: ... |
Tovbb... |
Paradicsomos csicseriborsó-egytál (vegán)Hét második fele. Nincs már itthon se tej, se sajt, se friss zöldség. Szombat a piac-nap, addig abból kell gazdálkodni, ami a konyhaszekrényben és a kamrában akad. Soha rosszabb pénteki ebédet! Hozzávalók 3-4 személyre 25 dkg száraz csicseriborsó 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna 4 dl zöldséges paradicsomszósz 4 dl paradicsomkoktél 1 teáskanál ... |
Tovbb... |
Karfiolos brokkolis rakott balhéEz az a kaja, amibõl nem igazán lehet keveset készíteni. Még szerencse hogy egyszer vettem egy óriási kerámia ?lavórt?, azóta csak erre használom, meg pulykátsütni. A sütõben nem is fér el csak átlósan. Dehát ha szétszedünk egy brokkolit, meg egy karfiolt az akármennyire is kicsi, azér ... |
Tovbb... |
Túróval töltött padlizsán |
Tovbb... |
EgészségedreEz pont nekem való; talán nem véletlen, hogy engem kerestek meg ezzel a kéréssel. - Kellene valami tartalmas, egészséges, hajdinás, gulyásszerû, egytálételes, akármi, de legyen benne valami ... |
Tovbb... |
Csõben sûlt virsliA virsli jó! Tökéletes sûrû napokra. Vagy bõséges reggelire. Vagy Szilveszeterre. De nem unjátok már a sima, vízben fõtt virslit mustárral? Én igen! Erre vannak az alternatívák. Kismillió. És nem is kell panaszkodni, hogy milyen drága és egyszerre legalább 1 kilót megeszik egy kis család... Néhány szál, feltuningolva és mindenki boldog és ... |
Tovbb... |
Tortilla segun mercado- tojáslepény , szezonális zöldségekkelTojás 0,30 (6 db) kaliforniai paprika 0,05 hagyma 0,05 ... |
Tovbb... |
Spárgás rizottóTegnap egy reménybeli zöldséges lasagne elkészítéséhez mentem anyagot gyûjteni a csarnokba.
Zöldspárga persze annyira nem kell hozzá, az csak úgy hazajött velem.
Ha már ott volt, meg kellett ... |
Tovbb... |
Káposztás paszuly (egyszerûsített)Sonka, kolbász helyett pancettás változatú savanykás bableves ... |
Tovbb... |
Rakott cukkini palacsinta sajtmártássalA mai napom nem volt túl fényes, mivel délutánra bedurrant az egyik fogam így délután fél négykor a fogorvosomnál kötöttem ki, aki persze még épphogy dolgozott, így hatalmas szerencsém volt, hogy még a hosszú hétvége elõtt fogadni tudott. Persze mivel húzni kellett, és ráadásul egy már letörött fogat, így megszenvedtem ... |
Tovbb... |
Rakott kelkáposztaHozzávalók: 1 nagyobb fej kelkáposzta 50 dkg darált hús ... |
Tovbb... |
Töltött káposztaTöltött káposztát, ahogy általában a többi nehéz ételt õszi-téli idõszakban szoktunk készíteni, de most annyira kívánta mindenki, hogy nem várhattam a következõ szezonig. Nagyon szeretjük, savanyú káposztából, kevés füstölt szalonnával, fokhagymával és tejfölös rántással fõzöm. Mondhatom, hogy családi recept, hisz édesanyám, nagymamám is ... |
Tovbb... |
Köles aszalt paradicsommal, vargányával és tavaszi zöldekkelMég mindig van egy kevés szárított vargánya a spájzban, és ma délelõtt
volt még egy kis aszalt paradicsom is olajban eltéve. Éppen itt az
ideje, hogy a télre eltett dolgok elfogyjanak, ugyanakkor a tavasziak is
kívánkoznak az asztalra. Ezt a két dolgot kombináltam össze a mai
ebédben. A felhasznált zöldeket a kertben szedtem. Egyikbõl ... |
Tovbb... |
Kenyérlángos lilahagyma, körte és gongonzola takaróvalA Húsvét utáni dínom-dánom után jó ideig könnyebb falatokra vágyik az ember. Elsösorban hús nélkül. És ez így megy napokig (hetekig)... Egy ilyen, tényleg finom, viszonylag egyszerü, könnyü tészta, ami itt következeik, mindenki kedvence lett. Hozzávalók a tésztához: ... |
Tovbb... |
Virslipörkölt hagymás törtkrumplivalA nap fûszere: "Iskola nélkül vakáció sem lenne." Janne Teller Ha nosztalgikus, retro ételeket kellene felsorolnom a tojáspörkölt biztos benne lenne. Ugyanazon az elven nagyi még krinolinpörköltet is készített, amit viszont nem annyira szerettem. És most ezek mintájára virslipörköltet fõztem, ami ... |
Tovbb... |
Paprikás krumplina, ha valami, akkor ez egy klasszik bográcsozós, olcsó, tömegetetõ, egyszerû, vagyis akár kolis étel. És bármennyire egyszerû legyen is, el lehet rontani! tapasztalat. Egyszerû ételeknél vigyázni kell, hogy azok is maradjanak: nem kell bele oda-nem-illõ fûszer, nem kell belõle brillírt varázsolni, de nem is kell lenézni az ételt. Nagyon ügyelni kell az ... |
Tovbb... |
ZÖLDSÉGES HÚS RÓMAI TÁLBAN KÉSZÍTVEFérjem nagy kedvence ez a fõétel - de csakis a római tálban, zsírmentesen, saját levében párolódva nagyon finom puhára! :) Tulajdonképpen ebben az ételben több a zöldség, mint a hús > ezért szereti a férjem. Én is imádom a zöldségeket, de bevallom, hogy jobban kedvelem azokat az ételeket, melyekben a hús jobban dominál. :D Persze azért ebben sem ... |
Tovbb... |
Rakott galuska
Ez egy egyszerû, ám nagyon finom étel, úgy hogy bekerült a kedvencek közé. Rakott galuska Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Sült zöldségek, natúr csirkemellSzafros, pirult, sütõben sült padlizsán, cukkini, hagyma, gomba és paprika natúr csirkemellhez ... |
Tovbb... |