Sárgaborsós dahl
sponsored links
Finom, indiai ízvilágú levesre vágytam, így tegnap este gyorsam beáztattam egy nagy adag (kb. 25 dkg) sárgaborsót. Ma délelõtt csak annyi volt a dolgom, hogy a lecsepegtetett sárgaborsót puhára fõzzem (kb. 30-40 perc alatt, lassú tûzön).
Közben elkészítettem a leves alapját is: kevés olajon (szõlõmagolaj) egy egész apróra vágott hagymát dinszteltem meg 1 tk. mustármag és 1 tk. római köménymaggal. 5-7 perc után hozzáadtam a frissen lereszelt gyömbért, 1 tk. kurkumát, 2 tk. õrölt koriandert és 3 kinyomott fokhagymagerezdet. Picit sóztam és rádobtam 2 db felkockázott paradicsomot meg egy paradicsomkonzervet is (használjunk csak friss paradicsomot ha van otthon, nekem csak ez a kevéske volt). Felöntöttem ...