Spárgás rizottó

2012-04-26

sponsored links

Tegnap egy reménybeli zöldséges lasagne elkészítéséhez mentem anyagot gyûjteni a csarnokba.
Zöldspárga persze annyira nem kell hozzá, az csak úgy hazajött velem.
Ha már ott volt, meg kellett fõzni.
Egy ideje izgatta már a fantáziámat a spárgás rizottó, itt volt a remek alkalom, hogy kipróbáljam.
Az van, hogy sokkal korábban kellett volna.

Olvastam a zöldspárgáról, hogy meg kell hajlítani, és éppen ott fog elpattanni a szára, ahonnan lefelé már fás. Lehet, hogy ez igaz, mindenesetre így minden szálnak kidobtam az egyharmadát, szóval elég pocsékolós dolog, de ha fás, akkor fás, inkább elhiszem, mintsemhogy aztán köpködnöm kelljen. (Mondjuk lehet, hogy ilyen felöntögetõs alaplének meg lehetett volna fõzni, na mindegy. Legközelebb.)

Azt is olvastam, hogy a spárga feje sokkal hamarabb megpuhul, mint a szára, ezért perverz vigyorral megskalpoltam az egész csokrot, és félretettem a fejeket, a szárakat meg 2-3 cm-es darabokra vagdostam. 

Innentõl jött a fõzés. Egy kevés vajon - valahogy vajjal akartam fõzni, nem olajjal most - üvegesre pároltam egy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s